Splnil jsem si dětský sen, řekl Lewandowski poté, co se konečně trefil na MS

Polský fotbalista Robert Lewandowski si premiérovou trefou na mistrovství světa splnil dětský sen. Jedna z největších hvězd turnaje v Kataru včera pomohla své reprezentaci gólem k vítězství 2:0 nad Saúdskou Arábií. Polsko má ve skupině C po dvou zápasech čtyři body a přiblížilo se prvnímu postupu do play off po 36 letech.

»O tomhle jsem snil od dětství. Teď se to splnilo, znamená to pro mě strašně moc,« citovala Lewandowského agentura SID.

Kanonýr Barcelony se prosadil v 82. minutě, kdy obral o míč Abdalilláha Malkího a sám před gólmanem Muhammadem Uvaísem levačkou nezaváhal. Lewandowski v pátém utkání na MS ukončil čekání na první gól a 77. trefou znovu vylepšil svou pozici nejlepšího střelce polské reprezentace.

»Pro každého útočníka je důležité, když konečně skóruje. Tvrdě jsem bojoval a pracoval pro tým, navíc jsem přidal i asistenci na první gól Piotra Zieliňského. Vyhráli jsme, takže jsem pochopitelně spokojený,« uvedl čtyřiatřicetiletý útočník, který hrál už před čtyřmi lety na šampionátu v Rusku. Tam se ale neprosadil a Polsko skončilo ve skupině.

Nyní jsou svěřenci kouče Czeslawa Michniewicze blízko postupu, zamotanou skupinu C ale zakončí proti favorizované Argentině. »Hráli jsme velmi dobře směrem dozadu a trpělivý výkon musíme předvést i proti Argentině. Bude to hodně těžký zápas,« dodal kapitán polského výběru.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy