Staněk by raději přebíral medaili na stadionu, a ne na jezeře

Už od pondělní noci má koulař Tomáš Staněk u sebe bronzovou medaili z mistrovství Evropy. Pořadatelé šampionátu v Mnichově připravili pro atlety výjimečný ceremoniál na jezeře v Olympijském parku, ale český rekordman by preferoval spíše vyhlášení na Olympijském stadionu s ikonickou průhlednou střechou.

»Bylo fajn jet k vyhlašování lodí. Bylo to takové specifické, ale asi bych uvítal, kdyby to bylo třeba dneska. Včera to bylo takové moc narychlo a ještě jsme měli antidoping. Uvítal bych asi, kdyby to bylo spíše na stadionu, že by to bylo takové pompéznější a tenhle stadion by ještě ten zážitek zvětšil,« komentoval Staněk další nezvyklý medailový ceremoniál.

Má neblahé zkušenosti z evropských halových šampionátů. V Glasgow 2019 mu předávali bronz na chodbě u východu z haly v sousedství automatů na občerstvení a reklamních stánků. Loni v Toruni si kvůli opatřením proti koronaviru musel zlatou medaili na krk pověsit sám a viděl jen digitální vlajku.

Mnichovská medaile se mu líbí. »Je taková moderní, akorát ji budu muset hodně leštit. Je taková hodně lesklá,« uvedl. Vedle tradičního cenného kovu dostal i rostlinu v květináči. »Mohli jsme si ho zasadit my a nebo oni v tom areálu, takže jsme řekli, ať ji zasadí tady v areálu. Oni nám říkali, že se můžeme přijet za pár let podívat, jak nám roste. A jak jsme šli k antidopingu, tak tam už byly v útrobách za plavečákem ve velkých květináčích vzrostlé a říkali, že to jsou ony, Připadalo mi, že to je nějaký fíkus,« řekl Staněk.

Ještě se chystá do konce atletické sezony závodit, ale také ho čeká významná životní událost – začátkem září se bude ženit. V pondělí měl jen lehkou oslavu, protože po dopingové kontrole dorazil na hotel až kolem jedné hodiny v noci. »Bylo fajn, že tu tvrdé jádro českého týmu na mě počkalo a dali jsme si oslavný džin s tonikem. To bylo příjemné. A uvidíme, co oslava doma. Já to teď nijak neplánuju, ale vzhledem k tomu, že ještě pokračuje sezona, tak si myslím, že to oslavím až najednou na své svatbě,« dodal jednatřicetiletý vrhač, který se postaral o první cenný kov české výpravy na atletickém ME.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy