Venus vs. Venus aneb Nejdřív Alicja, pak Alicia

Po Sereně Williamsové se ve Wimbledonu vrátila na kurty i starší ze sesterské dvojice Venus. Dvaačtyřicetiletá Američanka si užila triumfální návrat do soutěže, ve dvojici s Jamiem Murrayem porazila novozélandsko-polský pár Alicju Rosolskou a Michaela Venuse 6:3, 6:7, 6:3 v prvním kole smíšené čtyřhry.

Nyní se ve druhém kole střetnou s britskými držiteli divoké karty Aliciou Barnettovou a Jonnym O’Marou.

Přiznala, že spárování přišlo za pět minut dvanáct – přijela do Anglie bez plánů hrát, ale inspirovala ji návrat Sereny v Eastbourne a Wimbledonu. »Nehrála jsem rok, takže jsem nevěděla, co se bude dít. Trénink je hodně odlišný od zápasu. Není to jednoduché fyzicky ani psychicky,« uvedla Williamsová.

»Myslím, že jsme odvedli opravdu dobrou práci. Byla to zábava. Pro mě to bylo to, co jsem z toho chtěl dostat. Byla to skvělá zkušenost, hrát s Venus Williamsovou. Kdy dostanu příležitost to udělat?« řekl Murray.

Venus Williamsová, která v All England Clubu v minulosti získala pět titulů ve dvouhře, se na okruhu WTA ve dvouhře naposledy představila na konci srpna loňského roku. Během kariéry nasbírala celkem sedm grandslamových titulů ve dvouhře, 14 ve čtyřhře po boku své sestry a dva ve smíšené čtyřhře.

Zvítězila také v obou ženských tenisových soutěžích na olympiádě v Sydney 2000, ve čtyřhře na olympiádě v Pekingu 2008 a také o čtyři roky později v Londýně. Stříbrnou medaili si odvezla ze smíšené čtyřhry z olympiády v Rio de Janeiru 2016.

Na okruhu WTA Tour si připsala 49 singlových a 22 deblových titulů. V ženském tenise vydělala historicky druhou nejvyšší finanční částku za první Serenou Williamsovou.

Právě tato o dva roky mladší nastoupila v úterý po roční pauze do wimbledonské dvouhry. V prvním kole ale po více než tříhodinové bitvě podlehla Francouzce Harmony Tanové ve třech setech.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy