Výročí pardubického klubu. Majitel Dědek představil plán velkolepých oslav

Pardubický hokejový klub se chystá na sezonu, která pro něj bude jubilejní. V ročníku 2022/23 Dynamo oslaví sto let od svého založení. Tradiční východočeský klub dnes představil koncept oslav výročí. Během celého ročníku se uskuteční řada akcí, historii i zákulisí klubu poodhalí i připravované knihy, film či výstava. Klub má připravené i výroční logo.

Vznik organizovaného hokeje v Pardubicích Vilémem Weissem se datuje k únoru 1923, kdy byl založen LTC Pardubice. »Historie Dynama je fantastická. Řídit firmu, která má stoletou historii, je výzva, ale i velká odpovědnost. Věřím, že u stoletého výročí budeme mít plnou halu, že nebudou žádná omezení. Na sezonu se moc těšíme,« řekl na dnešní tiskové konferenci majitel pardubického klubu Petr Dědek.

Právě pro fanoušky je nachystána řada aktivit a zážitků. Klub se vydá se svým stánkem a vybranými zástupci i mimo Pardubice a v průběhu září a října navštíví Chrudim, Hlinsko, Přelouč a Českou Třebovou. Dynamo plánuje i slavnostní galavečer, během něhož klub 7. února 2023 v domácí enteria areně ocení legendy a významné hosty nejen pamětními medailemi.

»Sto let je krásné číslo, v Pardubicích se na to všichni těšíme. Máme silného partnera, který klub posouvá dopředu. Doufám, že tato sezona bude skutečnou oslavou sta let hokeje u nás v Pardubicích,« uvedl primátor města Martin Charvát. »Pardubice hokejem vždy žily a žijí i teď. Po dvou letech covidu a předchozích letech nezdaru máme šanci bojovat o co nejvyšší pozice,« doplnil jeho náměstek Jan Mazuch s vírou, že oslavou budou ze všeho nejvíc dobré výkony a úspěšné výsledky extraligového týmu.

Pardubický hokejový klub dále navázal spolupráci s projektem Bez frází. V listopadu vyjde kniha s názvem Dynamo Bez frází, která přinese svědectví 16 osobností pardubického hokeje. A v lednu se očekává film s názvem Navždy za Dynamo. Tento časosběrný dokument je postavený na příbězích lidí, kteří jsou spjati s pardubickým hokejem.

Již v prosinci klub vydá speciální edici poštovních známek, kde budou vybrané portréty legend i historická loga klubu. Svou podobiznu na známce bude mít i bývalý hokejista a trenér Vladimír Martinec.

»Na oslavy se těším, stále se něco bude dít. Nejlepší oslava by však byla na přelomu dubna a května. To by znamenalo extraligový titul, což by ke sto letům určitě stálo za to,« přál si Martinec. »Pokud budu v Dynamu, tak cíle budou vždy stejné, všichni chtějí vyhrávat. Naším cílem je medaile,« prohlásil majitel Dědek směrem k nadcházející extraligové sezoně.

V rámci oslav stoletého výročí je v plánu i výstava na pardubickém zámku, kterou připravuje historik a spisovatel Petr Dufek. Navštívit ji bude možné od 18. ledna do 1. října 2023. A právě až na podzim příštího roku by oslavy měly vyvrcholit zápasem legend, který se uskuteční v pardubické aréně.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy