Český slavík 2023: Ztracený, Farna a Kabát

Nejsledovanější hudební událost roku je za námi. Marek Ztracený, Ewa Farna a Kabát slaví slavičí ceny a do Síně slávy byl svojí kamarádkou a kolegyní Martou Kubišovou v pražském Foru Karlín uveden legendární Václav Neckář. Český slavík 2023 je minulostí…

Populární anketa vstoupila do sedmé dekády své existence. Hudební fanoušci mohli pro své favority hlasovat až do půlnoci 12. listopadu maximálně pro šest interpretů v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina a Hip Hop a Rap. Přímý přenos odvysílala dnes televize Nova.

Slavnostní večer začal humornou písní v podání moderátorů Ondřeje Sokola a Aleše Hámy, jejímž autorem je Ondřej Gregor Brzobohatý. Populární dvojice si v ní dělala legraci sama ze sebe a připomínala loňský rok, kdy se trefovala na pódiu do kolegů z branže, i těch přítomných v sále. Ani letos to ale nebylo v jejich humoru jiné. Například kapele Kryštof »vyčetla«, že její textům nikdo nerozumí, modelce Agétě Hanychové střídání partnerů a hlavním terčem vtípků byl její expřítel, mediální magnát Jaromír Soukup, který se překvapivě objevil v sále Fora Karlín. Nejvtipnější ale byl pravděpodobně výrok o tom, jak na karlovarský festival dorazila prsa Jitky Čvančarové a přírodou obdařená zpěvačka až o den později.

Jako první se vyhlášení výsledků dočkaly české zpěvačky. Bronzovou slavicí je Monika Absolonová, stříbrnou příčku brala Lucie Bílá a tu zlatou, možná trochu překvapivě Ewa Farna, které ocenění předal zpěvák a tanečník Jiří Korn. Na její úkor rovněž moderátoři vtipkovali, že se stane polskou prezidentkou.

V kategorii Objev roku diváci ocenili Terezu Balonovou a mezi kapelami slavili Kabáti. Druhou příčku letos obsadila skupina Mirai, která diváky pozdravila z vyprodaného koncertu z Pardubic, a třetí pak zmiňovaný Kryštof.

Po vsuvce, kterou v kategorii Hip Hop a Rap ovládl raper Calin a mezi skladbami O5 a Radeček a jejich Hory, se šlo na zpěváky. A znovu se mohl, i díky skvělému vyprodanému koncertnímu víkendu v pražském Edenu radovat Marek Ztracený. Pomyslné sříbro slaví Vojtěch Dyk a bronz pak Richard Krajčo.

A třesinka na závěr: absolutního slavíka za nejvíce obdržených hlasů diváků napříč kategoriemi si užívá po dnešku Ewa Farna. Dnes jí to mimochodem velmi slušelo, ačkoli by řekla, že má »boky jako skříň«. Ale u ženy má být zač chytit, navíc za ni mluví i skladby a vystoupení…

(mac)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy