Bílí Tygři v problémech. Šelmy jsou samy kořistí a stojí na pokraji vyřazení

Předkolo play off hokejové extraligy zatím míří k jednomu velkému překvapení. Liberečtí Bílí Tygři, kteří až do poslední chvíle v základní části bojovali dokonce o elitní čtyřku, nezvládají roli favorita proti houževnaté Olomouci. Po včerejší prohře v prodloužení dnes nezvládli ani druhý duel, který skončil po 60 minutách nerozhodně. Outsiderovi vystřelil dnešní výhru hned zkraje nastaveného času Jakub Orsava, jehož střelu gólman Král nepochopitelně pustil za svá záda.

Jinak ale strážce liberecké svatyně odchytal dobrý zápas. Mora Tygry přestřílela v neuvěřitelném poměru 37:18, přesto v polovině zápasu prohrávala 0:2. Prodloužení si nicméně vybojovala až při hře bez brankáře, kdy síť rozvlnil Jan Bambula. V tu dobu uplynula jedna vteřina z poslední minuty třetí třetiny. A další šok přišel pro fanoušky týmu zpod Ještědu v čase 60:49. Teď budou muset svěřenci kouče Filipa Pešána vyhrát dvakrát na Hané a pak ještě zvládnout domácí duel. Olomouc má zkrátka tři mečboly…

A díky překvapivému vývoji této série mizí naděje na čtvrtfinálové derby mezi lídrem základní části Pardubicemi a osmým týmem tabulky Hradcem Králové. Ten by se za těchto okolností posunul do role »sedmičky« a hrál by o semifinále se Spartou.

Mountfield dnes zdolal Vítkovice 1:0 jedinou trefou Kevina Klímy a v sérii vede již 2:0. Stejně jako další lépe postavené celky po základní části – Litvínov a České Budějovice. Ty sice proti Karlovým Varům ve třetí třetině promarnily čtyřbrankové (!) vedení, ovšem v prodloužení jim mečbol vystřelil Milan Gulaš. »Po třetí třetině jsme si něco řekli a kluci ukázali charakter. Jedeme do Karlových Varů s odhodláním se poprat o každý puk,« řekl kouč Jihočechů Ladislav Čihák.

Třetí duely předkola jsou na programu v sobotu, případné čtvrté pak v neděli. Hraje se na tři vítězné duely. Čtvrtfinále startuje příští pátek na ledě Pardubic a Sparty, které obsadily první, resp. druhou příčku po 52 kolech základní části.

* * *

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Rychlovský (Filippi, Faško-Rudáš), 32. Faško-Rudáš (Filippi, A. Najman) – 36. Navrátil (Macuh, J. Káňa), 60. Bambula (Navrátil), 61. Orsava (P. Musil, Sirota). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 4686. Stav série: 0:2.

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. D. Kaše (Hlava, Šalda), 24. Kirk (M. Sukeľ, Baránek), 30. Hlava (D. Kaše, Jaks), 52. Kirk – 38. M. Soukup (Jansa, P. Straka). Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 6:7, navíc Lev (Plzeň) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 1:0. Diváci: 4717. Stav série: 2:0.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (1:0, 3:0, 0:4 – 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Harris (M. Doudera, Gulaš), 23. Pech (Harris, Štencel), 28. Gulaš (Pech, Štencel), 31. Kubík (Hovorka, Pýcha), 62. Gulaš (Kondelík) – 47. Koffer (T. Redlich), 50. Kangasniemi (O. Procházka, T. Rachůnek), 51. Hladonik (Plutnar), 58. T. Rachůnek (Huttula). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Zíka. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. Diváků: 5803. Stav série: 2:0.

Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 16. Kevin Klíma (Blain, Jergl). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hynek, Thuma. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 4577. Stav série: 2:0.

(koz)

FOTO – hc-olomouc.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy