Hladká výhra v Jablonci a Plzeň je v semifinále domácího poháru

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Plzně zvítězili v dohrávce čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu v Jablonci hladce 3:0. Viktoria rozhodla dvěma góly mezi 34. a 37. minutou, kdy si dal vlastní branku Nemanja Tekijaški a poté se trefil Jan Kopic. Po přestávce přidal pojistku Cheick Souaré.

Utkání se v původním termínu na konci února neuskutečnilo kvůli husté mlze. Západočeši se dostali mezi nejlepší čtyřku v MOL Cupu po třech letech a v semifinále přivítají Zlín. Termín zápasu dosud nebyl určen. V druhém semifinále druholigová Opava ve středu vyzve finalistu minulé sezony a úřadujícího českého mistra Spartu Praha.

Oba týmy vstupovaly do pohárového čtvrtfinále po víkendové porážce v lize. Plzeň podlehla Liberci 1:3 a utrpěla první porážku po 16 soutěžních duelech. Do sestavy Viktorie se vrátily opory Chorý, Červ, Hranáč a Dweh, naopak Severočechům scházela řada zraněných hráčů.

Přesto Jablonečtí zahrozili jako první. Filip Souček ve třetí minutě zakroutil rohový kop přímo do branky a gólman Jedlička po mírném zaváhání zachytil balon těsně před čárou. Ve 12. minutě se na opačné straně neprosadil bývalý jablonecký záložník a nejlepší střelec ligové sezony Šulc, který trefil tyč. Po půlhodině hry zachránila branková konstrukce i hosty po Kratochvílově ráně zpoza vápna.

Ve 34. minutě otevřeli skóre Plzeňští. Kopic poslal centr z pravé strany do vápna Tekijaški jej hlavou nešťastně uklidil do vlastní sítě. Za další tři minuty Viktoria zvýšila. Po pěkné kombinaci a Souarého přihrávce zakončil na zadní tyče Kopic, další bývalý jablonecký záložník.

Na druhé straně vypálil kousek vedle Čanturišvili, jinak ale hosté poměrně s přehledem kontrolovali průběh. V 65. minutě navíc zvýšili už na 3:0 poté, co Souaré poslal odražený míč přesně k tyči. Francouzská zimní posila Viktorie si připsala druhou soutěžní trefu za Západočechy.

V 75. minutě zasáhl proti Kanakimanovi Jedlička a dvanáctý celek nejvyšší soutěže se tak proti třetímu týmu nedočkal ani branky. Plzeňští navázali na vítězství 2:1 z Jablonce v předminulém ligovém kole a se Severočechy neprohráli poosmé za sebou.

S postupem svých barev byl po zápase spokojen hostující kouč Miroslav Koubek. »Začátek byl ale mínus. Jablonci se povedlo nám vytáhnout halfbeka. Domácí tam měli závary. Vadily my odražené míče, které ještě Jablonec stačil opakovaně zakončovat. Zlobil jsem se tam na náš střed, který měl tohle vykrýt. Pak jsem ale dali dva góly v rychlém sledu a odskočili Jablonci. Věděli jsme i o poločase, že ještě není nic vyhraného a chtěli jsme vstřelit další branku. Po změně stran nás domácí trochu zaskočili rozestavením, tam jsme měli problémy. Moje mužstvo ale bylo dnes zaťaté a šlo za výhrou. Oba kraje jsme dneska měli výborné, byl to jeden z elementů, který rozhodl zápas. Pomohli nám i hráči, kteří se vrátili do sestavy. Z týmu bylo už před zápasem cítit, že není možnost opravy a že si za výhrou jde. Řekl bych, že jsme i uplatnili evropské zkušenosti, které nabíráme za pochodu a kluci z nich čerpají,« konstatoval podle jabloneckého webu Koubek.

Domácí lodivod Radoslav Látal byl spokojený s výkonem svých svěřenců jen do první inkasované branky. »Do té doby jsme hráli tak, jak jsme chtěli, ze zabezpečené obrany a na brejky. Do té doby to byl vyrovnaný zápas. Bohužel, pak jsme si dali vlastní branku a vzápětí nám Štěpánek zaspal při bránění. Nehrajeme špatně, ale dopouštíme se stále individuálních chyb a díky tomu bylo v poločase po zápase. Nechci shazovat výkon Viktorie, ale dneska se s ní dalo hrát. Byl to do té doby vyrovnaný zápas. Bohužel, když uděláme takové chyby. Plzeň se opět mohla opřít o Chorého, je to pro ni důležitý zápas. Vidíte, chyběl jim v ligovém zápase s Libercem a jak to dopadlo,« uvedl Látal.

* * *

FK Jablonec – Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 34. vlastní Tekijaški, 37. Kopic, 65. Souaré. Rozhodčí: Radina – Caletka, Antoníček – Machálek (video). ŽK: Kratochvíl, Štěpánek, Hollý – Kopic, Červ. Diváci: 2011.

Jablonec: Hanuš – F. Souček, Tekijaški, D. Souček – Štěpánek, Kratochvíl (62. Houska), Martinec (76. Velich), Čanturišvili (62. Hübschman) – Kanakimana, Hollý (82. Gaši) – Chramosta (62. Alégué). Trenér: Látal.

Plzeň: Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic (90. Sýkora), Kalvach, Červ (90. Hejda), Souaré – Vydra (66. Kliment), Šulc (85. Traoré) – Chorý (90. Metsoko). Trenér: Koubek.

(koz)

FOTO – fkjablonec.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy