Kometa nemá trenéra. Modrý z rodinných důvodů rezignoval

Hokejisté Komety Brno jsou bez trenéra. Jaroslav Modrý oznámil, že nebude pokračovat v roli hlavního kouče a z rodinných důvodů se vrací zpět do Ameriky. Klub o tom informoval na svých internetových stránkách s dodatkem, že podobou trenérského štábu se bude zabývat v následujících dnech a týdnech.

Podle klubového webu měl původně Modrý v plánu přicestovat do České republiky až zkraje srpna, ale okolnosti tomu chtěly jinak. Zůstává ve Spojených státech amerických, kde mimo sezonu žije.

Modrý označil svůj aktuální krok jako těžké rozhodnutí. »Několik nocí jsem nespal, ale musel jsem zkrátka učinit stanovisko, které je nejlepší pro moji rodinu. Kariéra trenéra musí jít v tuhle chvíli stranou. Nastala složitá situace, musel jsem reagovat a udělat rozhodnutí, které je správné. Je řada na mně, abych pomohl rodině,« řekl dnes již bývalý kouč Komety.

Brno označil jako krásné město plné výborných lidí. »Zažil jsem v Kometě krásné časy i složité situace, ale to k hokeji patří. Myslím si, že jsme v sezoně předváděli pěkný hokej a s odstupem času jsem na kluky hrdý, jakým stylem jsme se prezentovali. Byla to čest trénovat Kometu a užíval jsem si podporu skvělých fanoušků, kterým bych chtěl poděkovat za to, jak nás hnali dopředu. Chtěl bych poděkovat také vedení klubu, hráčům a všem zaměstnancům, se kterými se vždy profesionálně spolupracovalo. Když jsi jednou komeťák, budeš navždy komeťák. Brno budu sledovat i nadále, budu mu fandit a přát v dalších letech jen to nejlepší,« dodal Modrý.

Bývalý český hokejový obránce působil v sezoně 2021/22 jako hlavní trenér českobudějovického Motoru. Po odvolání z tohoto postu 25. prosince 2022 byl angažován jako asistent trenéra v Komětě, kde se následně v roce 2023 stal hlavním koučem. V play off však letos klub pod jeho vedením neprošel přes Litvínov.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy