Rozhodčí udělují až moc červených karet, přemítá olomoucký trenér Jílek

Trenér olomouckých fotbalistů Václav Jílek se domnívá, že rozhodčí v první lize aktuálně udělují až moc červených karet, což ubližuje samotné hře. Jeho svěřenci v sedmém kole zvítězili nad Pardubicemi v jejich pražském azylu v Ďolíčku 2:0, obě branky vstřelili poté, co domácí hráli od 39. minuty bez vyloučeného Bernarda Rosy. Jílek připustil, že mu zákrok brazilského hráče na záložníka Jana Vodháněla na červenou kartu nepřišel.

Rosa byl za faul zezadu nejdříve potrestán žlutou kartou. Po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ale sudí Petr Hocek změnil svůj původní verdikt a jednadvacetiletého Brazilce vyloučil. Podle zápisu o utkání Hocek udělil červenou kartu za »kopnutí soupeře zezadu podrážkou do oblasti kotníku v nepřerušené hře, v souboji o míč za použití nepřiměřené síly«. Vodháněl ještě dohrál úvodní dějství, ale o přestávce vystřídal.

»Neviděl jsem to ještě ze záznamu, ale za mě z trenérského pohledu bych řekl, že to určitě nebylo na červenou. Připadá mi, že je tendence hodně rychle k červeným inklinovat. Nevím, jestli je to úplně dobré,« řekl Jílek na tiskové konferenci.

»Pokud je to zjevná situace a je tam ohrožení hráče, tak to vnímám. Ale jinak to nejvíc ubližuje fotbalu. Připadá mi, že červených karet se teď v lize rozdává strašně moc,« prohlásil šestačtyřicetiletý bývalý kouč Sparty.

Vyloučení Rosy překvapilo i střelce druhé olomoucké branky Antonína Růska. »Upřímně ze své pozice jsem nečekal červenou. Rozhodčí říkal, že to nebyl klasický hák za nohu, ale že mu přišlápl achilovku. Takhle nám to bylo odůvodněné« uvedl třiadvacetiletý ofenzivní hráč.

Dočasný trenér pardubického týmu Pavel Němeček odmítl situaci detailněji komentovat. »K červené kartě se vyjadřovat nechci. Pro mě je přísná, ale nechci to dál řešit, neviděl jsem žádný záběr,« uvedl Němeček.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy