Sainz po nehodě na Dakaru otočil vrtulník, který s ním letěl do nemocnice

V deváté etapě Rallye Dakar potkala trojnásobného vítěze v kategorii automobilů Španěla Carlose Sainze další těžká nehoda. Dvojnásobný mistr světa v rallye se asi šest kilometrů po startu se svým audi převrátil po skoku z písečné duny na střechu.

Sainz i jeho spolujezdec Lucas Cruz vystoupili z vozu bez zranění. Přesto zamířili do nemocnice v Rijádu na vyšetření. Podle pořadatelé si však šedesátiletý španělský jezdec během cesty vyžádal u pilota návrat k poničenému automobilu, aby zkusil pokračovat. Nyní čeká na asistenci.

Sainz vyhrál první etapu letošního ročníku a soutěž vedl ještě po druhém dnu. Pak ale nabral ztrátu a v šesté etapě měl navíc nehodu, po které se propadl pořadím ještě více. V nedělní etapě dojel opět první, ale kvůli penalizaci o vítězství přišel.

Po pondělním volnu patřilo Sainzovi v celkovém pořadí až 100. místo se ztrátou přes 29 hodina vedoucího obhájce prvenství Násira Attíju z Kataru.

Tovární tým Audi přišel už dříve o francouzskou hvězdu Stéphanea Peterhansela. Čtrnáctinásobný vítěz Dakaru skončil v soutěži po havárii v šesté etapě.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy