Skvělá Siniaková! Češka má první titul na trávě

Tenistka Kateřina Siniaková ovládla finále turnaje v Bad Homburgu. První titul z travnatého povrchu si sedmadvacetiletá Češka připsala po výhře nad Luciou Bronzettiovou z Itálie 6:2, 7:6 (7:5).

Světová jednička ve čtyřhře Siniaková, která během jara laborovala se zraněním zápěstí, dvouhře získala čtvrtý tituly. V singlu si zahrála první finále od loňského září, kdy triumfovala na turnaji v Portoroži.

V Bad Homburgu postoupila do finále po nečekaně nabitém pátečním programu. Nejprve zvládla třetí set čtvrtfinále s Ljudmilou Samsonovovou (7:5. 4:6. 6:2), který se ve čtvrtek nedohrál kvůli tmě. Poté v semifinále vyřadila Američanku Emmu Navarrovou dvakrát 6:2. Dvaapadesátá hráčka světa se dobře naladila před grandslamovým Wimbledonem, který začíná v Londýně příští týden. Zde narazí v 1. kole na nasazenou čtyřiadvacítku Čeng Čchin-wen z Číny.

Proti Bronzettiové získala Siniaková za 34 minut úvodní set a ve druhém se po brejku ujala vedení 2:1, než hráčky zahnal do šaten déšť. Po takřka čtyřhodinovém čekání sedmadvacetiletá Češka svůj náskok ještě zvýraznila na 5:2, koncovku si ale výrazně zkomplikovala. V dalších třech gamech neuhrála ani fiftýn a dovolila soupeřce vyrovnat na 5:5.

Druhý set nakonec došel až do tie-breaku. I v něm sice rodačka z Hradce Králové nejprve promarnila suverénní náskok 6:2, za stavu 6:5 už ale čtvrtý mečbol proměnila a na šestý pokus v této sezoně zkrácenou hru v hlavní soutěži poprvé zvládla.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy