Slavia podepsala čtyřletou smlouvu s Chaloupkem. Přichází i Zmrzlý

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté pražské Slavie mají první zimní posilu, ačkoli její dres bude oblékat až od léta. Aktuálně druhý tým tabulky podepsal čtyřletou smlouvu s reprezentantem do 21 let Štěpánem Chaloupkem, ovšem dvacetiletý stoper dohraje stávající sezonu ve svém dosavadním působišti v Teplicích. Tím ale »sešívané« posilování pro dnešní den neskončilo. Slavia následně oznámila, že z Olomouce přichází – a tentokrát již s okamžitou platností – levý obránce Ondřej Zmrzlý.

»Ondřej Zmrzlý patří mezi hráče, kteří v lize svůj potenciál ukázali. Věříme, že je ten správný čas, aby udělal další výkonnostní krok ve Slavii. Držíme mu palce a přejeme hodně štěstí,« řekl na webu Slavie její sportovní ředitel Jiří Bílek.

Novou posilu vítá i trenér Jindřich Trpišovský. »Ondra může být pro náš tým velkou posilou. Hraje na postu levého obránce, ale velký přínos vidíme i v jeho univerzálnosti a možnosti alternace ve středu hřiště. V minulosti se nám to už několikrát vyplatilo, a to je také jeden z důvodů, proč jsme si Ondru vybrali,« vysvětlil Trpišovský, kterému na levé straně stále schází hráč kvalit Davida Juráska, který před sezonou odešel do zahraničí.

»Všem moc děkuji za přivítání, jsem obrovsky šťastný, že přestup dopadl. Posun z Olomouce do Slavie – největšího českého klubu, je nádherný pocit. Nyní se chci co možná nejrychleji aklimatizovat, sžít se se spoluhráči, navyknout si na styl, který je ve Slavii zejména po kondiční stránce opravdu náročný. Věřím, že jsem na všechny výzvy připravený a klubu pomůžu k dalším úspěchům,« hlásil po podpisu kontraktu Zmrzlý.

Za půl roku se exolomoucký bek v kádru Slavie potká i s Chaloupkem. »Štěpán je ve svých dvaceti letech pilířem základní sestavy prvoligového týmu a reprezentační jednadvacítky. V našem hledáčku byl dlouhodobě. Zaujala nás obrovská síla, dominance v hlavičkových soubojích a zároveň, s přihlédnutím na jeho mladý věk, velká herní vyspělost. Jarní část sezony stráví ještě na angažmá v Teplicích a já věřím, že do letní přípravy naskočí ještě zkušenější hráč, který u nás naplno rozvine svůj fotbalový potenciál,« uvedl na stránkách Slavie sportovní ředitel Bílek.

Chaloupek odehrál v nejvyšší soutěži za tým ze Stínadel 46 zápasů a vstřelil jednu branku. Pevnou pozici má i v reprezentační jednadvacítce, kde sehrál všechny tři duely probíhající kvalifikace o mistrovství Evropy. V aktuálním ligovém ročníku nasbíral na trávníku celkem 1609 minut, což ho v celkovém pořadí řadí na deváté místo.

»Jsem rád, že se přestup povedlo dotáhnout do úspěšného konce, že jsem svou budoucnost spojil se Slavií. Věřím, že to bude úspěšná cesta. Projekt, který je v klubu nastavený, se mi velmi líbí. Trenér Trpišovský mi osobně volal, gratuloval mi. Zahrál jsem si tady v Edenu dvakrát, jednou dokonce před vyprodaným stadionem. Vím, jakou fanoušci mají sílu. Moc se těším, že si to budu moci vyzkoušet na vlastní kůži,« řekl pro internetové stránky Slavie ve svém prvním rozhovoru Chaloupek. 

Zmínil se i o tom, jak moc rád je, že může nastupovat v jednadvaacítce. »Navléknout národní dres je pro každého fotbalistu jedno z těch největších přání, co v kariéře má. Já věřím, že čtyři zápasy, které mám, nejsou konečná. Snad budou další přibývat,« uvedl mladý talent, který již za půl roku oblékne červenobílý dres.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy