Sparta má jediný cíl: zakončit rok na prvním místě

Hokejisté Sparty se mohou v nadcházejícím 32. kole extraligy dostat do čela soutěže. Pražané před sobotním soubojem s Olomoucí ztrácejí dva body na vedoucí Pardubice, které v závěru roku startují na Spenglerově poháru v Davosu a proti Plzni tak nastoupí až 30. ledna. Zlepšenou formu se budou v posledním letošním zápase snažit potvrdit i hráči Litvínova, Českých Budějovic nebo poslední Mladé Boleslavi.

Sparta si ve čtvrtek v Plzni připsala šestou výhru v řadě a proti Olomouci bude jednoznačným favoritem. Hanáky v sezoně již dvakrát porazila, navíc soupeř třikrát za sebou prohrál. V minulé sezoně ale Olomouc oba duely v O2 areně vyhrála.

»Chceme Pardubice přeskočit a skončit první, ale do konce zbývá ještě spousta zápasů,« řekl útočník Filip Chlapík na klubovém webu. Dobře si uvědomuje, že Dynamo bude mít odehrané o dva zápasy méně. »Každý tým by ale měl chtít vyhrát. Včetně nás,« podotkl.

Litvínov je z krize venku

Po herní a výsledkové krizi na přelomu listopadu a prosince se opět začalo dařit Litvínovu. Verva bodovala pětkrát za sebou, tři utkání z toho vyhrála a posunula se na čtvrté místo. Teď čeká Severočechy souboj s poslední Mladou Boleslaví, která po reprezentační přestávce také dvakrát vyhrála.

»Bylo jasné, že nějaká krize musí přijít. Možná na náš vkus byla trošičku delší, ale důležité je, že jsme se teď zvedli. Předvádíme dobré výkony, vlastně jsme vyhráli i v Pardubicích, což pro nás taky bylo super. Věřím, že zase začneme vyhrávat i venku,« řekl útočník David Kaše po čtvrtečním vítězství v Hradci Králové. Zatímco v domácím prostředí je totiž Litvínov nejúspěšnější v soutěži, venku si připsal teprve čtvrtý plný bodový zisk.

Útok Litvínova v tabulce bude odrážet Třinec, který má bod k dobru. Oceláře čeká domácí souboj s Hradcem Králové, jemuž se nyní také příliš nedaří. Zatímco úřadující mistr po sérii tří porážek naposledy vyhrál v Olomouci, Mountfield prohrál třikrát za sebou a v tabulce klesl na sedmé místo.

Před Hradec Králové se dostaly i České Budějovice, které nyní čeká souboj s Vítkovicemi. Motor bude usilovat o osmou domácí výhru v řadě a čtvrtou celkově. Po nevydařeném úvodu sezony se ale začalo dařit i Ostravanům. Vítkovice bodovaly šestkrát za sebou a poslední tři zápasy vyhrály.

»Z nejhoršího venku asi ještě nejsme. Čeká nás spoustu zápasů, takže musíme pokračovat takhle dále a bodovat,« řekl útočník Jonáš Peterek. Ambiciózní Vítkovice jsou v tabulce až dvanácté.

Šílený zápas…?

V dalších dvou utkáních proti sobě nastoupí Karlovy Vary s Libercem a Kladno s Brnem. Energie bude usilovat o třetí výhru v KV areně za sebou, Rytíři se budou proti trápící se Kometě snažit navázat na vítězství z Liberce, kde poprvé v sezoně nastříleli osm branek a ukončili sérii pěti nezdarů. Brno prohrálo pětkrát za sebou, kladenský tým ale pětkrát v řadě porazilo.

»Jednou za čas takový šílený zápas, kdy padá hodně gólů, přijde. Jinak ale víme, že pokud chceme zápasy vyhrávat, tak to bude často o gól. Proto se do příštího zápasu musíme vrátit k poctivé hře. Přál bych si ale, abychom tolik branek dávali každý zápas,« řekl kladenský útočník Radek Smoleňák po výhře na ledě Bílých Tygrů.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy