Třinec vykročil za obhajobou vítězstvím. První duel v Pardubicích ovládl 2:1

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Třince vstoupili vítězně do finále play off extraligy, na ledě Pardubic vyhráli 2:1. Gólově se pod triumf úřadujících šampionů, kteří útočí na pátý titul v řadě, podepsali Patrik Hrehorčák a Daniel Kurovský, za domácí vítěze základní části jen snížil kapitán Lukáš Sedlák. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat ve středu v Pardubicích.

Hosté nastoupili oproti semifinále bez zraněného Růžičky a trenér Moták pozměnil složení většiny útočných formací.

Dynamo bylo od začátku střelecky aktivnější, do vedení se ale dostali Oceláři. Slibnou šanci Nestrašila po zaváhání v rozehrávce ještě Východočeši stihli napravit, v 9. minutě ale hosté získali puk za brankou, Hrehorčák překonal gólmana Willa a připsal si první trefu v play off.

Vyrovnat mohl Kaut, brankář Kacetl ale pokračoval ve skvělých výkonech z předchozích sérií play off. V poslední minutě první třetiny mu navíc po střele Pánika v přesilovce pomohla tyč.

Ve druhé části si nejprve Will poradil s dorážkou Hrehorčáka, Kacetlovi poté při Zohornově střele pomohl šťastný blok Kundrátka. Ve 29. minutě hosté vedení zvýšili. Prosadil se důrazný Kurovský a připsal si také první gól v play off.

Třinec se poté mohl ještě více zaměřit na obranu a rychlé protiútoky, Dynamo ale dokázalo ve 37. minutě snížit. V přesilové hře se o to pohotovou dorážkou postaral kapitán Sedlák.

Na začátku třetí části mohl při Hrehorčákově vyloučení vyrovnat Radil, Kacetl se ale stihl přesunout a betonem jeho pokus vyrazil. I hosté mohli přidat další gól v přesilovce, čtyřminutový trest Zohorny ale nepotrestali. Slezany to mrzet nemuselo, v nervózním závěru vítězný vstup do série uhájili.

»Neměli jsme dobrý vstup do utkání, ta první třetina se nám nepovedla. Chyběl nám pohyb a inkasovali jsme gól. Poté jsme se zlepšovali, nějaké šance jsme si vypracovali. Škoda, že jsme je neproměnili. Zabrzdily nás ty vyloučení, to se nesmí stávat. Když jsme potřebovali zatlačit soupeře ve třetí třetině, tak se necháme dvakrát vyloučit a kvůli tomu už jsme nedostali šanci se o to porvat a ten výsledek zkorigovat. Zítra je nový zápas, nový den. Připravíme se na to,« řekl na klubovém webu kouč Dynama Marek Zadina.

»Musím přiznat, že mě velmi potěšilo, jak jsme utkání odbojovali. Nebyla na nás znát únava. Podali jsme kvalitní koncentrovaný výkon po celou dobu zápasu ve všech formacích, ve všech jednotlivcích. To nakonec vedlo ke kýženému prvnímu bodu v sérii,« připojil Zadinův protějšek Zdeněk Moták.

* * *

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Sedlák (M. Kaut, Košťálek) – 9. Hrehorčák (Dravecký, Čacho), 29. Kurovský (P. Vrána, Kundrátek). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Šimánek, Zíka. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

(koz, čtk)

FOTO – hcdynamo.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy