U fotbalistů Českých Budějovic skončil trenér Nikl, Zápotočný pokračuje

U fotbalistů Českých Budějovic skončil kouč Marek Nikl. Z dvojice hlavních trenérů povede mužstvo nadále už jen Tomáš Zápotočný, jeho asistenty zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Poslední tým prvoligové tabulky o tom informoval na klubovém webu.

»Vedení klubu SK Dynamo České Budějovice a trenér Marek Nikl se dnešním dnem dohodli na ukončení spolupráce. Markovi děkujeme za odvedenou práci pro Dynamo a přejeme hodně úspěchů v jeho dalším působení,« stojí v krátkém prohlášení.

Nikl je během podzimní části sezony čtvrtým hlavním trenérem, který skončil ve funkci. Už v září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek. Před měsícem po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka.

Sedmačtyřicetiletý Nikl přišel na jih Čech před rokem z druholigové Příbrami společně se Zápotočným a v minulé sezoně pomohl Dynamu k desátému místu a účasti ve skupině o umístění. V aktuálním ligovém ročníku se ale Českým Budějovicím nedaří a po 15 kolech jsou na poslední příčce, navíc prohrály poslední čtyři utkání.

Zápotočný povede tým poprvé sám v roli hlavního kouče v sobotu na hřišti pražské Slavie.

(čtk)

FOTO – dynamocb.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy