Viktoria plánuje reparát, Sparta očekává podobný zápas jako v Plzni

První fotbalová liga má ve středu na programu dohrávky 4. a 14. kola. Vedoucí Plzeň po překvapivé sobotní porážce 0:1 se Spartou přivítá brněnského nováčka s cílem odskočit v tabulce druhé Slavii na rozdíl čtyř bodů. Třetí Sparta se v repríze posledního finále MOL Cupu doma utká se Slováckem. Utkání Plzeň – Brno se bude hrát od 17 hodin, duel Sparta – Slovácko má výkop v 19.30.

Plzeň v nejvyšší soutěži nebodovala poprvé po 35 zápasech a více než roce. »Cíl je jasný. Ztratili jsme v posledním domácím utkání se Spartou body a chceme získat další do tabulky, abychom si udrželi naši pozici. Zbrojovce vyšel start, hrajou v pohodě a je na nich vidět, že si věří,« řekl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth.

Viktoria vyhrála posledních sedm vzájemných ligových zápasů. V této sezoně je velkou zbraní Brna bývalý plzeňský útočník Jakub Řezníček, který s deseti brankami vede ligovou tabulku střelců. »Řízek je tahounem mužstva a jeho deset gólů není úplně náhoda. Vždycky byl střelec a potvrzuje to i v Brně. Samozřejmě je to pro nás velké nebezpečí,« upozornil Horváth.

Osmé Brno v sobotu prohrálo v Českých Budějovicích 2:3, ale předtím dvakrát za sebou v lize zvítězilo. »V Budějovicích jsme hlavně v první půli nehráli dobře. To se nesmí opakovat, Plzeň by nás za to potrestala. Víme, že nás čeká vedoucí tým tabulky, jemuž skončila dlouhá série,« uvedl brněnský trenér Richard Dostálek.

Nasazení a touha vítězit?

Sparta v Plzni vyhrála ligové utkání po 11 letech a částečně napravila předchozí rekordní porážku 0:4 v pražském derby se Slavií. Svěřenci dánského kouče Briana Priskeho na západě Čech uspěli i díky netradičnímu rozestavení 3-4-3, ve kterém by mohli nastoupit i ve středu.

»Bude to asi hodně podobný zápas jako v Plzni. Slovácko je kvalitní tým, prezentuje se podobným způsobem hry jako třeba Viktorka. Z naší strany se ale nic nemění. Je jedno, v jakém nastoupíme rozestavení nebo sestavě. Nasazení a touha zvítězit, jako byly v Plzni, musí být klíč ke středečnímu utkání,« prohlásil sparťanský asistent trenéra Luboš Loučka.

Letenští v minulé sezoně prohráli s aktuálně desátým Slováckem tři ze čtyř soutěžních duelů, naposledy výsledkem 1:3 v květnovém pohárovém finále v Uherském Hradišti. »Všechny trumfy drží Sparta, po výhře v Plzni je na hrušce, navíc měla o den víc volna na regeneraci. Síly na konci náročné sezony ubývají, ale věřím, že náš tým je po fyzické stránce dobře připraven,« řekl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy