Z kádru Slavie pro EL vypadli Staněk i Ogungbayi, dostalo se na tři posily

Ze soupisky slávistických fotbalistů pro jarní část Evropské ligy vypadl vedle záložníka Jakuba Hromady a obránce Andrese Dumitrescua, kteří pražský klub v zimní přestávce opustili, také ofenzivní univerzál Bolu Ogungbayi. Nově se na ni naopak dostaly tři zimní posily do defenzivy – David Zima, Ondřej Zmrzlý a El Hadji Malick Diouf. Kvůli zranění chybí nová brankářská akvizice reprezentant Jindřich Staněk. Slavia o třech změnách na soupisce, které mohla podle pravidel UEFA oproti podzimní části udělat, oficiálně informovala na svém webu.

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský už po nedělní vítězné generálce proti Zlatým Moravcům (4:1) naznačil, jak budou změny pro vyřazovací fázi Evropské ligy vypadat. Novinářům neprozradil pouze to, kdo ze soupisky vypadl vedle Hromady s Dumitrescuem.

A Slavia se rozhodla vyřadit z pohárové soupisky mladíka Ogungbayie. Devatenáctiletý Nigerijec na podzim zasáhl do dvou zápasů Evropské ligy a v jednom zaznamenal asistenci. Také v lize si připsal jen dva starty a jinak nastupoval spíše za třetiligové »béčko«. V závěru podzimu ho trápily zdravotní problémy, s A-týmem absolvoval soustředění v Portugalsku, ale proti Zlatým Moravcům už nehrál.

Slavia na soupisku zařadila tři ze čtyř zimních posil. Schází brankář Staněk, který si v přípravě poranil sval a mimo hru bude zhruba pět až šest týdnů. Nestihl by tak dvojzápas osmifinále, který je na programu na začátku března. Soupeře Pražanům určí los 23. února.

»Nebylo to jednoduché rozhodování. Přišli čtyři hráči a místa jsou jen tři, zdravotní stav nám to ale nakonec hodně usnadnil. Ze soupisky jsme dali pryč samozřejmě Dumiho a Hromadiče, kteří odešli na hostování, plus Bolua,« řekl Trpišovský na tiskové konferenci.

»Tím, že Jindra Staněk určitě nebude na první dvojzápas, tak jsme se rozhodli pro tři hráče do pole. Volba by asi byla jiná, kdyby byl Jindra zdravý. Na druhou stranu Mandy (brankář Aleš Mandous) odchytal podzim v pohárech a dostal nás tam, kam nás dostal. Takže by stejně pravděpodobně zahajoval evropské zápasy on,« doplnil Trpišovský.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy