V USA byl zaznamenán rekordní počet firemních bankrotů

V březnu 2023 byl v USA vyhlášen rekordní počet firemních bankrotů. Informoval o tom v pátek portál Axios.

Podle jeho informací byl březnový počet nejvyšší od července 2020, kdy ekonomika zažívala samotný počátek krize spojené s pandemií COVID-19. V březnu bylo v USA vyhlášeno více bankrotů než v roce 2013. Celkové statistické údaje za první čtvrtletí letošního roku jsou více než dvojnásobné oproti údajům za stejné období loňského roku, upřesňuje list. Současná situace je důsledkem politiky zvyšování úrokových sazeb ze strany amerického Federálního rezervního systému (Fed), domnívá se Axios.

Jak to vysvětlil Michael Eisenband, vedoucí oddělení podnikových financí a restrukturalizací v mezinárodní poradenské společnosti FTI Consulting (FTI Consulting), je předčasné hlásit nějaký trend, ale »není příliš důvodů se domnívat, že dojde k jeho oslabení«.

Podle agentury S&P Global vyhlásilo v lednu bankrot 54 velkých společností, v únoru jich bylo 57 a v březnu se počet zbankrotovaných korporací zvýšil na 71. Statistika mediálního holdingu zahrnuje společnosti se státním dluhem a aktivy nebo závazky ve výši alespoň dvou milionů dolarů, stejně jako soukromé společnosti s aktivy a závazky ve výši alespoň 10 milionů dolarů.

(jb, TASS)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy