2066 = rok naděje

Praha, 2. září 2064 (ČTK). Shodou okolností právě v den stodvacátého narození bývalého ministra financí a předsedy vlády Andreje Babiše se v budově Městského soudu v Praze konalo již sedmdesáté osmé soudní stání s někdejším letitým šéfem hnutí ANO, jenž byl osobně přítomen na velkém obraze v nadživotní velikosti o rozměrem 300x 150 cm. Ani tentokrát však výběr soudce nebyl efektivní a rozsudek zněl bohužel – NEVINEN.

Na 79. ročník tohoto tradičního MEMORIÁLU české justice a soudnictví, nepochybně s novými důkazy, se příznivci i odpůrci mohou těšit zase příští rok. Podle aktuálního vyjádření ministra spravedlnosti pro ČTK by snad napřesrok, v rámci velkolepých oslav 80. ročníku MEMORIÁLU ČAPÍ HNÍZDO, měl být Babiš konečně uznán VINEN, odsouzen, exhumován a uvězněn. Účast pořadatelům v talárech s předstihem již přislíbily např. věčně mladá a krásná a inteligentní Danuše Nerudová, která bude v ten čas podeváté (!) usilovat o prezidentský úřad, také Dana Drábová, jež si v onen jubilejní den dá pauzu od sledování radiační situace na Ukrajině, a také nejstarší senátorka na světě, 112letá Mirka Němcová.

Tolik stručný úvod, rádoby by satirický – rádoby proto, že nikoli nereálný…

Přátelé, kdyby se celá česká ekonomika odehrávala na rádiových vlnách Čapího hnízda, žili bychom si jako prasata v žitě. Takových Čapích hnízd tu bylo, je a budou stovky. Nic, co by patřilo před soudní senát. BABIŠ BYL ZASE OSVOBOZEN. Po kolikáté už, že?

Děly se, dějí a budou dít mnohem, mnohem, mnohem větší prasárny, s hnízdem nesrovnatelné ani v nejtitěrnějších detailech. Proto je tahle kauza pořád neodsouzená, jak by si mnozí pohůnci euroatlantických stratégů přáli. Soudy i navzdory nepochybně silným tlakům stále odolávají.

Zda se to v tom avizovaném roce 2066 změní, uvidíme. Mně už to ale žíly trhat nebude. Stejně jako je mi to šuma fuk i dnes. Nicméně s jistým pobavením budu nadále sledovat, kdy Andrej Babiš znovu stane před soudem… Za Čapí hnízdo, samozřejmě. Tímhle aktuálně posledním osvobozujícím rozsudkem to totiž určitě nekončí. Úplně nekončím ještě ani já, cituje mého oblíbeného rumunského literáta Valerie Butulesca: »Na podzim čápi odlétají, a děti se přesto rodí dál.«

Jinými slovy řečeno – čápi po staletí odlétají, přilétají a zase odlítají a zase přilétají a Babiše budou soudit klidně i bez přítomnosti čápů, jako se bez přítomnosti čápů rodí ty děti. Snad to v tom roce 2066 skončí tím vysněným rozsudkem – BABIŠ VINEN!

Marie Krejčíková

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy