17. kolo: Pražská »S« v rolích favoritů, ale co s programem udělá sníh?

Všichni tři čeští pohároví zástupci půjdou do víkendového 17. kola první fotbalové ligy ideálně naladěni po čtvrtečních vítězných zápasech. Vedoucí Sparta se představí na hřišti trápících se Pardubic, Slavia nastoupí ve Zlíně a Plzeň v Ostravě. Třetí Slovácko čeká duel na stadionu čtvrté Olomouce. Sobotní zápas Českých Budějovic s Hradcem Králové byl odložen kvůli nezpůsobilému terénu. Silné sněžení má pokračovat také o víkendu a může narušit i další program.

Sparta ve čtvrtek ve skupině Evropské ligy gólem Lukáše Haraslína porazila Betis Sevilla 1:0. V dosavadních sedmi ligových zápasech s Pardubicemi neprohrála (pokaždé při tom dala minimálně dvě branky), z toho šestkrát vyhrála. »Vím, že to bude úplně rozdílný zápas, asi tam bude hodně sněhu. Potřebujeme ale přístup jako proti Betisu. Rozhodně nějaké změny budou,« řekl dánský trenér Pražanů Brian Priske.

Východočeši prohráli tři kola po sobě (pokaždé o gól) a vyhráli jediné z posledních devíti. »Výsledkově nám poslední utkání nevyšla a je nutné začít bodovat. Zároveň vnímáme, že proti nám stojí soupeř, který má skvělou formu, což potvrdil ve čtvrtečním utkání proti Betisu. Nedáme se ale lacino,« prohlásil pardubický kouč Radoslav Kováč, který ve Spartě působil jako hráč a později coby asistent trenéra.

Červenka: Je jedno, kdo nastoupí

Druhá Slavia, která v Evropské lize zvítězila v Tiraspolu 3:2, ztrácí na městského rivala dva body. Vršovičtí porazili v nejvyšší soutěži Zlín devětkrát za sebou, »Ševci« jsou předposlední. »Zápas Slavie v Evropské lize v Tiraspolu neberu jako naši výhodu. Slavia má top evropské hráče a tak široký kádr, že je skoro jedno, kdo nastoupí,« uvedl zlínský trenér Bronislav Červenka.

Plzeň zdolala v Evropské konferenční lize v Tiraně kosovské Ballkani 1:0. V nejvyšší soutěži prohrála s Ostravou jediný z posledních 29 zápasů, v posledních pěti kolech však uspěla jen jednou. Slezané z posledních čtyř kol třikrát prohráli bez vstřeleného gólu.

»Je potěšitelné a pravděpodobně i nečekané, co se nám povedlo v Konferenční lize. Ale trápí nás, že se nám momentálně tolik nedaří v domácí soutěži. Zápas s Ostravou je pro nás prvním ze tří ligových utkání během jednoho týdne. Chceme být úspěšní,« podotkl kouč Miroslav Koubek, který v minulosti Baník trénoval. Ve středu čeká Plzeň odložený ligový duel v Mladé Boleslavi.

Pokračování série?

Slovácko, jehož trenér Martin Svědík za Olomouc nastupoval, v lize neprohrálo čtyřikrát za sebou a v posledních dvou kolech zvítězilo. Sigma, která na tým z Uherského Hradiště ztrácí bod, minule naplno bodovala po čtyřech utkáních. »V posledních dvou zápasech jsme hráli dobře a byli jsme odměněni výhrami. Nesmí nás to ukolébat a musíme jít do utkání na Hané plně koncentrovaní,« uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Baránek.

Pražští Bohemians 1905 hostí Liberec, který v posledních pěti kolech střídá výhru a remízu. Jablonec se utká s Teplicemi a Mladá Boleslav s nováčkem z Karviné.

* * *

Program 17. kola FORTUNA:LIGY

Sobota:

15.00 Mladá Boleslav – Karviná, Jablonec – Teplice, Olomouc – Slovácko

18.00 Bohemians 1905 – Liberec

Neděle:

15.00 Pardubice – Sparta, Ostrava – Plzeň

18.00 Zlín – Slavia

(koz, čtk)

REPRO FOTO – O2 TV

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy