Brankář Kovář se po zásahu pukem cítí lépe a věří v brzký návrat

Brankář Sparty Jakub Kovář se po zásahu pukem do krku v pátečním zápase hokejové extraligy v Liberci cítí mnohem lépe a věří, že se brzy vrátí na led. Pětatřicetiletý gólman to uvedl na Instagramu. Ve druhé třetině ho tvrdou ranou do nechráněné části zasáhl Jaroslav Vlach, Kovář se dlouho nehýbal, na nosítkách pak putoval z ledu do nemocnice.

»Děkuju za zprávy plné podpory, moc mě to potěšilo. Noc jsem strávil preventivně v liberecké nemocnici, jsem pomlácený, na chvíli jsem byl mimo, ale už se cítím mnohem lépe. Díky za vaši starost, brzy se vidíme na stadionu,« napsal Kovář a připojil fotografii šrámů na krku s popiskem »nový tetování«.

Kováře v brance od 34. minuty nahradil Josef Kořenář a přispěl k výhře 4:3, po níž Pražané uhájili vedení v extralize. »Není to lehké, ještě, když se stane něco takového. Když jsem ke Kovymu přijel, viděl jsem, že je při vědomí a že reaguje. V tomhle momentu se mi ulevilo, že komunikoval. Body jsme vybojovali také pro něj,« řekl Kořenář.

Byl paradox, že po nešťastné střele skandovalo jméno Kováře celé publikum, tedy i liberečtí fanoušci. Chvíli se při pohledu na bezvládně ležícího brankáře obávali horšího scénáře. »V tu chvíli mi zatrnulo, protože Kuba vůbec nereagoval, ale doufám, že bude v pohodě a brzy ho uvidíme znovu na ledě,« vyslovil přání autor inkriminované střely Vlach. »Není příjemné vidět, když váš kamarád leží na ledě a nikdo neví, co se děje. Byl to hrozný pocit,« připojil útočník Sparty Roman Horák, který duel nakonec rozhodl vítěznou trefou v oslabení třech proti pěti. 

(koz)

FOTO – Instagram

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy