České Budějovice a Karviná jsou blíže ligové příslušnosti

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v úvodním utkání baráže o první ligu po obratu Táborsko 2:1. Hosté, jakožto třetí nejlepší celek z druhé ligy, v jihočeské derby vedli, když se před přestávkou trefil z penalty Bojan Dordič. Za Dynamo, které se do baráže dostalo jako předposlední tým z první ligy, vyrovnal ve druhé půli rovněž z pokutového kopu Jan Suchan. Rozhodující branku vstřelil v nastaveném čase Matouš Nikl.

»Chtěli jsme hrát až do konce, hosté byli pod tlakem. Jsem rád, že jsme rozhodli, ale jsme teprve v poločase. Hráči toho mají dost, táhneme to ve třinácti lidech, přesto věřím, že to v neděli v Táboře dotáhneme,« uvedl po utkání kouč vítězů Jiří Lerch. »Je to škoda, měli jsme to dohrát na 1:1, ale doma jsme silní. Půl roku jsme tam neprohráli, zatímco Dynamo venku v celé sezoně nevyhrálo,« kontroval Lerchův protějšek Roman Nádvorník.

Ještě blíže než Českobudějovičtí jsou setrvání v nejvyšší soutěži hráči Karviné, kteří dnes slavili dokonce venku. Na půdě Vyškova jim stačil k výhře jediný gól. Ten dal na konci první půle Patrik Čavoš. Slezané v součtu s první ligou vyhráli třetí duel z posledních čtyř a vytvořili si před nedělní odvetou dobrou pozici k setrvání v nejvyšší soutěži.

»aopak Vyškov nevyhrál šestý soutěžní zápas po sobě. Do baráže šel ze čtvrté pozice ve druhé lize jen zásluhou toho, že druhé »béčko« Olomouce o postup usilovat nemohlo. i tak trenér Jan Kameník chválil. »Předvedli jsme po herní i taktické stránce výborný výkon. I proto převládá zklamání z výsledku. Přesto se jedeme do Karviné o postup poprat,« řekl trenér mužstva, jež by v případě postupu hrálo ligu v pražském »Ďolíčku«.

To však Slezané logicky dopustit nechtějí. »Máme náskok, ale jsme pořád jen v polovině. Navíc Vyškov dnes hrál velmi dobře, u nás se projevila zkušenost,« řekl Marek Bielan, asistent trenéra Karviné.

* * *

Dynamo České Budějovice – Silon Táborsko 2:1 (0:1)

Branky: 49. Suchan z pen., 90.+4 Nikl – 45.+2 Dordič z pen. Rozhodčí: Pechanec – I. Nádvorník, Kříž – Zelinka (video). ŽK: Táborský (vedoucí mužstva), Skalák, Trummer – Sojka, Kateřiňák. Diváci: 5892

Č. Budějovice: Šípoš – Skalák (73. Nikl), Králik, Poulolo, Trummer – Čermák (67. Hubínek), Hellebrand, Suchan – Šigut, Ondrášek (67. Tranziska), Alli. Trenér: Lerch.

Táborsko: Pastornický – Plachý, Novák, Kone, Tusjak – Bláha, Sojka (78. Kopáček, 90.+3 Mach), Kateřiňák – Varačka, Šašinka, Dordič (89. Zeman). Trenér: R. Nádvorník.

MFK Vyškov – MFK Karviná 0:1 (0:1)

Branka: 42. Čavoš. Rozhodčí: Černý – Paták, Macháč – Kocourek (video). ŽK: Fomba – Ražnatovič, Žák, Ciupa. Diváci: 2134.

Vyškov: Stejskal – Akerbane (71. Ilko), Straalman, Štěpánek, Kayondo – Svoboda (71. Diallo), Mafwenta (82. Delferriere), Lahodný (87. Sylla), Fomba – Krollis, Bayo (82. Mbonu). Trenér: Kameník.

Karviná: Ciupa – Raspopovič, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Mikuš (56. Regáli), Moses (80. Žák), Čavoš, Ražnatovič (69. Memič) – Budínský, Ezeh (69. Akinyemi). Trenér: Vlk.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy