České Budějovice a Karviná slaví záchranu. Druholigisté ale kousali

Stejně jako loni se po baráži nic nemění na obsazení první fotbalové ligy. Celky z FORTUNA:NÁRODNÍ ligy o postup nezvládly, naopak čtrnáctý a patnáctý tým nejvyšší soutěže si zajistily přítomnost mezi elitní šestnáckou i pro příští ročník.

Zní to jednoduše, ale prvoligisté to rozhodně snadné neměli. Viz České Budějovice. V jihočeském derby s Táborskem v týdnu otočily na svém stadionu na Střeleckém ostrově skóre z 0:1 na 2:1 v nastaveném čase. A dnes? Sice zkraje zápasu vedly na beznadějně vyprodaném táborském stadionu díky trefě Jana Suchana, ale domácí kousali a kousali. V 62. minutě se krásně k tyči trefil Petr Plachý a bylo zaděláno na drama.

Stejný hráč mohl minutu před koncem normální hrací doby poslat duel do prodloužení po skvostném centru od Kateřiňáka – jeho gólovou hlavičku ale brankář Šípoš neuvěřitelným zákrokem zneškodnil. Právě on tak hrál klíčovou roli v záchranářských snahách týmu z krajského města.

To Vyškov ve druhé barážové sérii nedokázal dát Karviné ani v jednom duelu gól. I tak ale neprodal kůži lacino. Dnes, stejně jako před týdnem v Drnovicích, prohrál 0:1. Gólovým hrdinou byl v 54. minutě skluzující Rajmund Mikuš. A ve Slezsku se dnes také červenalo! V první půli šel na tribuny domácí asistent Michal Papadopulos a ve druhé došlo k vyloučení Nghaba po zákroku na karvinského Svozila, jenž se po úderu kopačkou do hlavy skácel k zemi.   

Dnešním dnem tak skončila sezona 2024/25 v rámci profesionálních soutěží v České republice. Mistrem i vítězem MOL Cupu se stala pražská Sparta, do evropských pohárů ji doprovodí Slavia, Viktoria Plzeň, Baník Ostrava a Mladá Boleslav. Jediným sestupujícím z nejvyšší soutěže je Zlín, jejž pro příští sezonu nahradí Dukla Praha. Dodejme, že se bude hrát stejným systémem jako ve skončeném ročníku, jen s tím rozdílem, že nový šampion bude mít jistou účast v základní skupině Ligy mistrů…

* * *

Táborsko – České Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 62. Plachý – 18. Suchan. Rozhodčí: Rouček – Paták, Vlček. ŽK: P. Novák, Šašinka, Kateřiňák – Nikl, Hellebrand, Hubínek, Alli. Diváci: 2500. První zápas 1:2, vítězem série jsou České Budějovice.

Táborsko: Pastornický – Plachý, Koné (80. Nsunzu), P. Novák, Tusjak – Bláha, Kateřiňák, Skopec (58. Svatek), Zeman (58. Varačka), Djordjić – Šašinka (74. Sojka). Trenér: Roman Nádvorník

Č. Budějovice: Šípoš – Nikl (74. Havel), Poulolo, Králik, Trummer – Hellebrand, Čermák (63. Hubínek), Suchan – Šigut (63. Tranziska), Alli, Ondrášek (90+2. Brandner). Trenér: Lerch.

Karviná – Vyškov 1:0 (0:0)

Branka: 54. Mikuš. Rozhodčí: Starý – Caletka, Antoníček. ŽK: Moses, Fleišman, Bergqvist, Vlk – Krollis, Fomba. ČK: Papadopulos (asistent trenéra) – Nghabo. Diváci: 3015. První zápas 1:0, vítězem série je Karviná.

Karviná: Ciupa – Raspopović, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Moses (89. Bederka), Čavoš – Mikuš (75. Memić), Budínský (75. Žák), Ražnatović (66. Regáli) – Ezeh (89. Akinyemi). Trenér: Vlk.

Vyškov: Stejskal – Němeček (59. Svoboda), Štěpánek (C) (81. Delferriere), Straalman, Kayondo – Lahodný (69. Aberkane), Mafwenta – Ilko (69. Ab. Sylla), Fomba, Bayo (81. Nghabo) – Krollis. Trenér: Kameník.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy