Dánská a nizozemská média mají jasno: kouč Sparty Priske už je dohodnut s Feynoordem

Kouč Sparty Brian Priske se podle zahraničních médií již dohodl na smlouvě v Rotterdamu a od nové sezony převezme fotbalisty tamního Feyenoordu, jehož dres obléká i slovenský obránce Dávid Hancko, s nímž se dánský kouč krátce potkal i na Letné.

Spekulace o tom, že by mohl strůjce mistrovských úspěchů Sparty klub opustit, se objevily minulou neděli večer. Zrovna v moment, kdy na Letenské pláni probíhala obří párty na oslavu double. Jaký to paradox…

Nicméně přesně před týdnem touto dobou to nikdo příliš nedbal v potaz. Vždyť celý český národ zachvátila hokejová horečka, která měla nakonec zlatý punc. Jenže od pondělka spekulace zaměstnávají pro změnu fotbalový národ.

Dnes již dánská média považují transfer za hotovou věc. Priske byl podle informací nizozemského deníku Algemeen Dagblad v Rotterdamu se svým agentem Christianem Henriksenem ve čtvrtek a pátek. Sešel se s generálním ředitelem Dennisem te Kloesem a prezidentem klubu  Toonem van Bodegomem. Podle deníku došlo k dohodě na víceleté smlouvě a Priske obsadí volné místo po Arnem Slotovi.

»Posledním krokem je a zůstává zelená od Sparty Praha, současného zaměstnavatele Priske, kde má trenér stále platnou smlouvu. Feyenoord nepředpokládá v jednání s pražskou Spartou žádné nepřekonatelné problémy, ale bude muset za bývalého dánského reprezentanta zaplatit paušální částku. Pokud půjde vše podle plánu, Priske příští týden podepíše s Feyenoordem víceletý kontrakt a rotterdamský klub může společně s novým trenérem lovit posily,« napsal nizozemský deník.

Sparta, s níž dánský kouč má platnou smlouvu do roku 2026, spekulace dosud nekomentovala. Nikdo nepotvrdil ani šířící se informace o tom, že letenský klub měl první nabídku přesahující jeden milion eur (cca 25 milionů korun) shodit ze stolu.

V případě, že by Priske odešel, musela by Sparta znovu po dvou letech řešit osobu trenéra. Priske ji loni přivedl k titulu po devíti letech, který navíc dokázal letos obhájit a nadto přidat vítězství i v českém poháru. Není tedy divu, že kolem něj začala kroužit lasa z prestižnějších lig. Otázkou je, zda si s sebou vezme svůj štáb pomocníků z realizačního týmu Sparty. Pokud ne, bylo by dost dobře možné, že by na hlavního kouče povýšil asistent Lars Friis. Zatím však stále není nic oficiálně hotového…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy