Čínské telenty poznávají německou fotbalovou špičku

Na fotbalových tréninkových hřištích se ozývají výzvy v angličtině a čínštině a občas trenéři mládeže VfB Stuttgart Nico Willig a Matthieu Delpierre zapomenou na jazykovou bariéru a omylem použijí německé povely.

Přesto tréninky probíhají hladce a bez problémů se při nich kombinují jazyky a gesta.

Tyto tréninky probíhají na dohled od impozantní MHP Areny s kapacitou 60 000 diváků, kde se odehrávají zápasy nejvyšší profesionální soutěže VfB Stuttgart.

Willig, bývalý prvoligový trenér, který nyní vede klubový tým do 19 let, a Delpierre, bývalý profesionální a současný trenér mládeže, pořádají jedinečnou iniciativu nazvanou »Bundesliga Dream«.

Čínský národní tým U16 je na turné v Německu, kde zavítá do bundesligových celků Moenchengladbachu, Stuttgartu a Leverkusenu, aby získal zasvěcené poznatky o německé fotbalové výchově, což je výsledek spolupráce navázané v listopadu 2023 mezi Německou fotbalovou ligou (DFL) a Čínskou fotbalovou asociací (CFA).

Přátelské utkání čínského týmu U16 se stuttgartským týmem U17. FOTO – Xinhua/ Bundesliga International

»Tréninkové dny vedeme stejně jako v naší mládežnické akademii, abychom poskytli interní poznatky o obvyklých každodenních postupech prvoligového týmu,« řekl Rouven Kasper, člen představenstva Stuttgartu pro marketing a prodej.

»Součástí práce je kromě posilování mezikulturních vazeb také sportovní výživa, tréninková metodika a procedury skautingu, protože v čínském fotbale vidíme velký potenciál,« dodal Kasper.

Čínská delegace, kterou tvoří 20 mladých hráčů a pět trenérů, absolvuje tréninky zaměřené na jednotlivé pozice, skupinové akce, vzdělávací semináře a testovací zápasy proti místním mládežnickým celkům.

První střetnutí tento týden skončilo vítězstvím stuttgartského týmu U17 2:0.

Přátelské utkání čínského týmu U16 proti týmu Stuttgartu U17. FOTO – Xinhua/ Bundesliga International

Čínská mládežnická výprava se kromě sledování prvoligových střetnutí, jako jsou zápasy Stuttgartu s Kolínem nad Rýnem a Kolína nad Rýnem s Leverkusenem, setkává s legendami Bundesligy, jako je například bývalý německý reprezentant a útočník Stuttgartu Cacau.

Představitelé Stuttgartu hovořili o »zásadní přidané hodnotě zkušenosti být uprostřed profesionálních procesů, které poskytují alternativní způsoby rozvoje«.

Předseda Stuttgartu Alexander Wehrle a klubový expert pro Asii Rouven Kasper se podívali na čínské tréninky a zápasy.

Kasper se může pochlubit značnými vazbami na Čínu poté, co několik let dohlížel na asijské aktivity Bayernu Mnichov, zatímco žil se svou rodinou v Šanghaji.

Oba hovořili o záměru zopakovat a rozšířit výměnu poznatků a »pozvat do Stuttgartu více čínských týmů«.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy