Co se v Čechách naučíš, v Indonésii jako když najdeš

Útočník Persije Jakarta Michael Krmenčík zažívá zvláštní angažmá v indonéské lize. Poté, co kvůli plivnutí na protihráče dostal distanc šest zápasů a pokutu 10 milionů rupií (v přepočtu zhruba 15 000 korun), se mu přihodilo i to, co asi nečekal: dostal vynadáno v jadrné češtině.

Krmenčíkovi se ale nedaří ani střelecky a po další zahozené šanci ve víkendovém domácím klání proti RANS Nusantara (3:1) to pěkně schytal. Navíc v češtině. Jedním z jeho spoluhráčů je totiž i bahrajnský reprezentační útočník Júsuf Hilál, který v létech 2018 – 2022 hrál za Bohemians a Slavii. Když ho Krmenčík nenapodobil a na rozdíl od něj i od třetího spoluhráče se zkušenostmi ze sešívaného dresu Ondřeje KÚdely nedal gól, to zhodnotil slovy, která se evidentně naučil během svého českého angažmá: »Michale! Jdi do p*če, k*rva!« Natočila ho přitom kamera a rozuměli tomu asi jen oni tři…

Krmenčík dostal zmiňovaný trest za incident s kapitánem Bornea Diegem Michielsem. Ten obdržel za vzájemnou kontroverzi trest na osm utkání. Michiels podle videa na sociálních sítích nejprve plivl Krmenčíkovi zezadu na krk. Bývalý hráč Plzně či pražské Slavie nesportovní gesto oplatil a protivníka trefil do obličeje, načež od něj dostal facku a upadl na trávník.

Hlavní rozhodčí po konzultaci s asistentem udělil Krmenčíkovi žlutou kartu a zadákovi Bornea dal červenou. Rozzuřený Michiels se vrhl na Krmenčíka a srazil ho pěstí k zemi. Devětadvacetiletý český útočník byl vzápětí vystřídán, tým zápas i díky jeho asistenci vyhrál 1:0.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy