Další Albánec na Letné. Fotbalová Sparta má první zimní posilu

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalová Sparta nahlásila první zimní posilu. Stal se jí třiadvacetiletý albánský útočník Indrit Tuci, který přichází na přestup z Lokomotivy Záhřeb. Na Letné dnes podepsal víceletý kontrakt. Brianovi Priskemu se bude hlásit na tréninku v pondělí 8. ledna, kdy na Strahově začíná příprava na jarní část sezony. Informoval o tom klubový web.

Rozšíří tak albánské řady v mistrovském klubu, kde již s úspěchem působí střední záložník Qazim Laci. V útoku vytvoří konkurenci pro triu Jan Kuchta, Victor Olatunji a Václav Sejk. Sparťané jsou po podzimní části FORTUNA:LIGY na prvním místě a přezimují s pětibodovým náskokem na konkurenční Slavii, jež má ale zápas k dobru.

»To, že jsem hráčem Sparty, zní velmi dobře. Mám velkou radost, že jsem v největším českém klubu. Těším se, až si na Letné zahraju před fanoušky. Střílet góly a pracovat pro tým pro mě bude hodně znamenat. Chci se Spartou vítězit a pomoci jí k zisku titulu,« uvedl Tuci ve svém prvním videu. »Líbí se mi fotbal, kterým se Sparta prezentuje. Viděl jsem posledních pět zápasů, byly opravdu napínavé. Hra Sparty je takticky velmi vyspělá, hraje se hodně jeden na jednoho. Myslím si, že se tomu rychle přizpůsobím, jelikož takový styl hry mi vyhovuje,« připojil.

Tuci pochází z albánského přímořského města Lezhë, kde působil v místní Brianově fotbalové akademii. Odtud zamířil až do chorvatského hlavního města, kde si ho v osmnácti letech vyhlédla Lokomotiva Záhřeb. První sezonu strávil vysoký forvard v týmu do 19 let, tu následující už se stal pevnou součástí A-týmu klubu, který má ve svém logu parní lokomotivu. V jeho dresu od té doby odehrál 104 soutěžních zápasů, v nnichž dal 21 gólů a přidal osm asistencí.

V sezoně 2022/23 vstřelil ve 30 ligových zápasech šest branek a stejný počin se mu povedl také v tomto ročníku. Na stejný počet zásahů ale potřeboval jen 17 zápasů. Třiadvacetiletý Albánec přichází na Letnou jako druhý nejlepší střelec chorvatské nejvyšší soutěže, ve které patřil mezi nejčastěji zakončující hráče. Zároveň má na svém kontě sedm utkání za albánský reprezentační výběr do 21 let. 

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy