Džábirové se povedla pomsta, český tenis bude mít finálové zastoupení v deblu

AKTUALIZOVÁNO

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková porazila ve čtvrtfinále Wimbledonu Američanku Madison Keysovou 6:2, 6:4 a na londýnské trávě podruhé v kariéře postoupila mezi nejlepší čtveřici. Stejného výsledku dosáhla vítězka letošního Australian Open předloni, kdy v semifinále podlehla Karolíně Plíškové. Její další soupeřkou bude Tunisanka Uns Džábirová, jež v repríze loňského finále zdolala kazašskou obhájkyni titulu Jelenu Rybakinovou 6:7, 6:4, 6:1.

Mezi muži se mezi čtyři nejlepší probojoval třetí nasazený Rus Daniil Medveděv. Osmifinálový přemožitel Jiřího Lehečky otočil duel s Američanem Christopherem Eubanksem a zvítězil za tři hodiny 6:4, 1:6, 4:6, 7:6, 6:1. V prvním wimbledonském semifinále narazí na světovou jedničku Španěla Carlose Alcaraze, jenž zdolal Dána Holgera Runeho 7:6, 6:4, 6:4. Mezi nejlepšími čtyřmi je Alcaraz v Londýně rovněž poprvé.

Český tenis bude mít ve Wimbledonu zastoupení ve finále čtyřhry. Barbora Strýcová s tradiční tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej nastoupí v semifinále proti Marii Bouzkové a Španělce Saře Sorribesové, které ve dvou setech vyřadily německo-ruskou dvojici Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová. »Je to super pocit. Myslím, že jsme si dnes ten zápas užily. Bylo to těžké utkání a o to více si toho teď ceníme,« řekla novinářům Bouzková. Vyhlíží duel se Strýcovou, která ve Wimbledonu hraje v rámci rozlučkového turné. »Bára je mnohem zkušenější než já. Půjdeme do zápasu, stejně jako jsme tu šly do každého, co jsme odehrály, a dáme do toho všechno. Na první grandslamové semifinále se strašně těším a doufám, že to bude super zápas,« dodala Bouzková.

Bez problémů…

Světová dvojka Sabalenková vedla v prvním setu už 5:1 a bez problémů jej dotáhla k vítězství. Ve druhé sadě za stavu 2:3 poprvé v utkání ztratila podání, ale následující čtyři gamy získala a po hodině a půl proměnila druhý mečbol. V bilanci vzájemných duelů se Běloruska ujala vedení 2:1.

První dva sety duelu mezi Džábirovou a Rybakinovou byly velmi vyrovnané. První získala až v tie-breaku Kazaška, druhý díky jedinému brejku v desáté hře Tunisanka. Rozhodující sadu už měla pevně pod kontrolou Džábirová, jež soupeřce povolila jediný game. Rybakinovou porazila potřetí z pěti zápasů a rovněž potřetí postoupila do grandslamového semifinále.

Adam Pavlásek s Uruguaycem Arielem Beharem vzali ve čtvrtfinále čtyřhry jako první v turnaji set nasazeným jedničkám Nizozemci Wesleymu Koolhofovi a Britu Nealu Skupskému. Vedení ale neudrželi a prohráli 6:4, 2:6, 3:6.

(koz, čtk)

FOTO – wimbledon.com

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy