Fotbalová Slavia na kempu. Už se nepočítá s Traorém a Ewertonem

Fotbalisté pražské Slavie dnes odcestovali do rakouského Aigenu, kde zahájí přípravu na nový ročník. S týmem už necestují Ibrahim Traoré a Ewerton, kteří finalizují jednání o přestupu do jiných klubů.

Traoré působil ve Slavii od roku 2018 a oslavil v jejích barvách tři mistrovské tituly. V poslední sezoně ale záložník z Pobřeží slonoviny nenastupoval pravidelně a v příští sezoně by měl posílit Jablonec. Brazilec Ewerton, který je v Edenu teprve rok, ovšem po příchodu z Mladé Boleslavi nenaplnil očekávání, má podle kuloárních informací namířeno do ostravského Baníku.

V oblíbeném resortu Almesberger kousek od lipenské přehrady se slávisté budou připravovat do neděle 25. června. V Aigenu bude trénovat celkem 24 hráčů, pět brankářů a devatenáct hráčů do pole. Tým doplnili pro první soustředění mladí hráči a navrátilci z hostování, s termínem kempu se kryjí duely seniorského národního týmu i reprezentace do 21 let, kde mají červenobílí své zastoupení.

»Všichni se těšíme. Nejen na fotbalové věci, které nás čekají, ale i třeba na zážitky z dovolených, dlouho jsme se neviděli. Věřím, že si všichni dobře odpočinuli, naladili se na start sezony, která bude náročná. V prvním Aigenu chceme položit dobrý základ. Uvidíme některé nové tváře, jsme na ně zvědaví. Věřím, že se soustředění povede, vyhnou se nám zdravotní problémy, splníme všechny vytyčené cíle,« uvedl pro klubový web asistent trenéra Jaroslav Köstl.

»Kádr se skládal s ohledem na probíhající reprezentační akce, kde máme hodně hráčů. Ti se na kondičním kempu neobjeví, připojí se postupně v průběhu týdne, kdy budeme trénovat v Praze. Na herní soustředění odjedeme kompletní. Teď jsme vzali mladé kluky, Naskose, Pecha, Šmigu či Konečného, děláme tak pravidelně. Pojede s námi i Boluwatife. Všichni prokázali nejen na jaře dobrou výkonnost, sledujeme je dlouhodobě. Věříme, že to pro ně bude nejen zážitek, ale cenná zkušenost, kdy zažijí přípravu ligového týmu. Třeba se někteří ukážou, prodají svůj potenciál tak, že pocestují i na herní kemp,« dodal Köstl.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy