Hokejisté Pardubic vyhráli v Třinci 6:2 a srovnali finále. Kladno je blízko záchraně

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtém finále play off extraligy v Třinci 6:2 a srovnali stav série na 2:2. Dynamo duel rozhodlo v přesilových hrách, ve kterých se prosadilo dvakrát. Úřadující mistr naopak nedokázal využít ani dvouminutovou výhodu pět na tři a nepotrestal žádný z osmi prohřešků soupeře. Dvěma góly se pod výhru hostů podepsal Martin Kaut.

Finálový boj bude pokračovat ve středu na východě Čech. Jisté je, že se bude hrát i v pátek v Třinci.

Do první velké šance utkání se ve 4. minutě dostal po přečíslení dva na jednoho hostující Radil, brankář Kacetl ale předvedl skvělý zákrok lapačkou.

I proto se mohli Oceláři dostat do vedení. Hudáček zachytil Košťálkovu rozehrávku, našel před brankou osamoceného Ciencialu, který si jistě poradil s Willem.

Východočeši srovnali krok v bleskově využité přesilové hře. Kundrátkovo vyloučení potrestal po sedmi sekundách Radil a gólově oslavil jubilejní 400. start v extralize.

I Slezané mohli odpovědět v početní výhodě. Na trestnou lavici postupně usedli Radil, Paulovič a Zohorna, Pardubice se ale dvě minuty ve třech ubránily.

Vyloučení a přesilovky hrály důležitou roli i nadále, problémy s disciplínou měli zejména hosté, Třinec toho ale nedokázal využít. Při vyloučení Davida Musila trefil Hudáček jen tyč, branková konstrukce poté Willovi pomohla i při Romanově střele ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Při Hudáčkově trestu poslal puk do tyčky Košťálek, o pár sekund později už ale Kacetla překonal Kaut a posunul Dynamo do vedení. Východočeši pokračovali v aktivní hře, vytvořili si převahu a Vondráček prostřelil Kacetla potřetí.

Oceláři vstoupili do třetí třetiny s viditelnou snahou duel zdramatizovat a ve 43. minutě se jim to podařilo, když se prosadil důrazný Voženílek. Poté dostal čtyřminutový trest Radil a domácí svírali Pardubice v obranném pásmu, výborného Willa ale potřetí nepřekonali.

V závěru Třinec riskoval bez brankáře a inkasoval dva góly v rychlém sledu. Osmnáct sekund před koncem poté podtrhl výhru Dynama Kaut.

»Utkání dnes rozhodly přesilové hry a oslabení. My jsme hráli přesilové hry v dostatečné míře a počtu, neskórovali jsme ani v dlouhé hře pět na tři a to se odrazilo ve výsledku. Kdybychom v přesilovkách byli úspěšní, zápas vypadá jinak. Připravíme se na další zápas,« uvedl kouč Třince Zdeněk Moták na klubových stránkách. »Respektuju trenéra Třince, jeho hráče i sílu. Ale nerespektuju to, co se tady valí proti Pardubicím. Dneska jsme uhráli skvělý zápas, výborné přesilovky i oslabení. Těžký, psychicky náročný. Chtěli jsme uhrát jeden zápas, to se nám povedlo, je to 2:2 a jedeme domů. Těšíme se na naše skvělé lidi a diváky. Série je za stavu 2:2 otevřená a uvidíme ještě skvělý hokej. Hrozně mi ale vadí ovlivňování lidí a veřejnosti, mediální masáž je neskutečná,« připojil pardubický trenér Marek Zadina.

Dodejme, že v dnešním třetím duelu baráže o extraligu zvítězilo Kladno, opět v sestavě i s majitelem Jaromírem Jágrem, v Brně nad domácím Vsetínem 3:2. V sérii se Rytíři ujali vedení 3:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od třetí záchrany mezi elitou za sebou. Dvěma body za gól a asistenci se na tom podílel útočník Richard Jarůšek. Čtvrtý duel se hraje zítra od 18.00 znovu v Brně.

* * *

Finále extraligy – 4. zápas:

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 2:6 (1:1, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 6. Cienciala (L. Hudáček), 43. D. Voženílek (Nestrašil, Smith) – 8. Radil (Hyka, M. Kaut), 34. M. Kaut (Radil, Košťálek), 36. Vondráček (Poulíček), 59. A. Musil (D. Musil), 59. Poulíček, 60. M. Kaut (T. Zohorna, Paulovič). Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Baráž o extraligu – 3. zápas:

VHK Robe Vsetín – Rytíři Kladno 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Dědek, 40. Hrňa (Dědek) – 4. Jarůšek (Filip, Slováček), 37. Tralmaks (Klepiš, J. Pytlík), 40. M. Procházka (Klepiš, Jarůšek). Rozhodčí: Kika, Ondráček – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

(koz, čtk)

FOTO – hcdynamo.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy