Jako bychom hráli doma, řekl olomoucký Tomajko po zápase v O2 areně

Trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko si pochvaloval atmosféru, kterou fanoušci vytvořili jeho svěřencům v utkání 16. kola na ledě Sparty. Příznivci Kohoutů cestovali na duel vlakem společně s hráči. Podle Tomajka vytvořili v O2 areně olomouckým hráčům domácí atmosféru. Odměnou jim bylo vítězství Hanáků, kteří obrátili nepříznivý vývoj z 0:2 na konečných 5:2.

Na utkání dorazilo 7627 lidí. Slyšet byl ale především početný zástup hostujících fanoušků. »Zápas to byl speciální. Diváků z Olomouce bylo spousta. Parádní atmosféra, jako bychom hráli doma. Musím říct, že hráči si to určitě užili a diváci taky. I pro hráče výborný zážitek, není to každý den,« řekl šestačtyřicetiletý Tomajko na tiskové konferenci.

Další cesty vlakem podle něj nejsou v plánu. »Pro nás to má cenu jenom sem (do O2 areny), protože z nádraží je to pět minut. Jinde je to daleko. Praha je nejschůdnější,« uvedl mistr světa z let 2000 a 2001.

Netradiční způsob dopravy nevadil ani Janu Káňovi. Třicetiletý útočník pomohl k obratu dvěma trefami a nahrávkou. »Po cestě nebyl žádný problém. Tím, že jel náš vlak, nám nehlásili ani žádnou zastávku a v klidu jsme se vyspali. Vůbec to ale nebyl rozdíl oproti autobusu,« konstatoval zlínský rodák.

Nadále preferuje autobus. »Jsem rád, když se do něj naložím a vyhodí mě až u stadionu,« prohlásil Káňa.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy