Kdo vyzve ve finále Spartu? Vítěz duelu Plzeň – Zlín se představí doma

Ve středu je na programu druhé semifinále domácího fotbalového poháru MOL Cupu. Třetí tým ligové tabulky Plzeň přivítá čtrnáctý celek nejvyšší soutěže Zlín a bude potvrzovat roli velkého favorita. »Ševci« nicméně věří, že se jim Západočechy povede zaskočit. Postupující ve finále vyzve pražskou Spartu, která už na začátku dubna v semifinále zvítězila v Opavě.

Druhé semifinále se hraje v pozdějším termínu kvůli účasti Plzně ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, v němž Viktoria nestačila na Fiorentinu. Západočeši budou usilovat o první postup do finále MOL Cupu od sezony 2020/21, kdy v souboji o vítěznou trofej podlehli Slavii. Domácí pohár dosud v samostatné historii vyhráli jen v roce 2010.

Plzeň je proti Zlínu obrovským favoritem i proto, že zvítězila v posledních sedmi vzájemných ligových duelech. V února doma porazila »Ševce« 3:0 a na podzim na stadionu soupeře triumfovala drtivě 7:1.

»Zlín je houževnatým a nebezpečným soupeřem. V lize teď usiluje o to, aby na tom byl co nejlépe před nadstavbou a měl dobrou pozici v boji o záchranu. Každopádně se v poslední době zlepšil,« upozornil Jan Trousil, asistent hlavního trenéra Viktorie Miroslava Koubka.

Jeho svěřence může případný postup přes Zlín prakticky stoprocentně nasměrovat k účasti v kvalifikaci příštího ročníku Evropské ligy. I kdyby poté ve finále podlehli Spartě, přešla by na ně účast v druhé nejkvalitnější klubové soutěži UEFA na coby už nyní skoro jistě třetí tým v lize.

Čtěte také: Slavia nečekaně klopýtla s Olomoucí a už nemůže vyhrát základní část

Viktoria se v poháru poprvé od září 2021 představí doma. »Chceme pro fanoušky dotáhnout finále do Plzně a věříme, že se nám to povede. Víme, že když postoupíme, měli bychom doma Spartu. To je cíl, který teď máme před sebou,« prohlásil Trousil.

Také Zlín dosud v samostatné historii ovládl domácí pohár jen jednou, a to v sezoně 2016/17. Tehdy si zahrál své dosud jediné finále MOL Cupu. »Dojít takhle daleko se nepodaří každý rok. Když už jsme došli až sem, budeme chtít uspět a zabojovat o finále. K tomu se musí sejít všechno,« připustil asistent zlínského trenéra Lukáš Motal.

»Ševci« prohráli jediný z posledních šesti soutěžních duelů. »Plzeň je kvalitní mančaft, špička naší ligy, udělali úspěch v evropských pohárech. V éře, kdy Zlín pohár vyhrál, se v semifinále zvítězilo na Slavii. Teď je to takový podobný zápas. Jedeme ven, zase k velkému favoritovi. Už tehdy se ukázalo, že není nemožné postoupit. Budeme chtít tohle zopakovat,« řekl Motal.

Nespoléhá na možnou únavu západočeského soupeře z náročného programu posledních týdnů. »Plzeň má velmi široký kádr. Hráči jsou na to zvyklí, teď hrávali středa nebo čtvrtek a víkend často,« řekl spolupracovník hlavního kouče Bronislava Červenky.

Zápas Plzně se Zlínem začne ve středu v 18.00. Termín finále dosud nebyl určen, v úvahu připadá středa 8. nebo 22. května. Hrát se bude na stadionu hůře postaveného týmu v pohárovém koeficientu za posledních pět let, loňský finalista a lídr ligové tabulky Sparta se tak představí venku.

(koz, čtk)

FOTO – molcup.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy