Kováče v Pardubicích střídá Saňák, asistentem bude Kulič

Radoslava Kováče střídá na lavičce prvoligových Pardubic Jiří Saňák. Šestačtyřicetiletý kouč, který po sezoně skončil u fotbalistů Olomouce, podepsal na východě Čech, odkud pochází, víceletou smlouvu.

Saňákova aktivní kariéra byla nadějně rozjetá, když již v dorosteneckém věku podepsal smlouvu s Unionem Berlín, nicméně krátce poté ho zastavily vážné zdravotní problémy. Ty dokázal překonat a vydal se na trenérskou dráhu. Začínal ve 22 letech u mládežnických týmů Sigmy Olomouc, působil v několika klubech (včetně íránského Esteghlal FC) a také u tří mládežnických reprezentací.

Do Pardubic ho lákali již před dvěma lety, ovšem tehdy byl smluvně vázán v Olomouci, a tak se na lavičku místního FK posadil Kováč. Ten s klubem letos dosáhl na 12. místo, ale od příští sezony bude působit v Liberci. »Jsem rád, že se stávám součástí pardubického klubu a strašně moc se na novou práci těším,« uvedl na klubovém webu Saňák. »Chtěl bych navázat na vynikající dlouhodobou práci Jirky Krejčího, který tady dlouhodobě působil s Jaroslavem Novotným, i na práci Radka Kováče. Budeme pracovat na tom, abychom se ještě dál posunuli nejenom v tabulce, ale i v herním projevu,« slíbil.

Rodák z Ústí nad Orlicí je rád, že se vrací »domů«. »Je pravda, že poprvé ve své kariéře se vracím do profi klubu v regionu, ze kterého jsem vzešel,« usmíval se poté, co poprvé okusil, jak pohodlně se sedí na domácí střídačce v CFIG Areně. »Je to pro mě emotivní. Právě se mi hlavou honí vzpomínky na to, jak jsem měl v 16 letech nabídku jít hrát do dorostu VCHZ Pardubice. Tehdy to nedopadlo, o to víc se teď na nové angažmá těším,« připojil Saňák.

Jeho asistentem bude Marek Kulič, který v končící sezoně vedl Mladou Boleslav, ale po podzimu byl odvolán. Realizační tým rozšíří další trenér brankářů Luboš Přibyl a také Dušan Žmolík, který se ujme vedení třetiligového B-týmu. »S Markem Kuličem se pochopitelně známe. Zatím jsme spolu nepracovali, ale věřím, že nám to bude velmi dobře fungovat. Marek umí vždycky narovinu říct svůj názor a taková oponentura je vždy dobrou zpětnou vazbou. To stejné umí Dušan Žmolík, se kterým jsem působil u reprezentace. S Lubošem Přibylem jsem už spolupracoval na Slovácku, když jsem byl u béčka, tam přesně víme, co od sebe čekat,« dodal Saňák.

(koz)

FOTO – fkpardubice.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy