Kvitová se jako favoritka Wimbledonu necítí. Grandslamy jsou jiné, tvrdí

Tenistka Petra Kvitová se po nedělním vítězství v Berlíně radovala z 31. titulu na okruhu WTA, jako favoritka Wimbledonu se ale necítí. Dvanáct let od prvního ze dvou grandslamových triumfů v All England Clubu označila za dlouhou dobu, stále jí to však přijde jako včera. Vážila si, jaké trable v minulosti překonala, a přestože nechává budoucnost otevřenou, webu DW.com řekla, že by také ráda založila rodinu.

»Vždycky je úplné jiné hrát grandslamy a ostatní turnaje. Je tam velký tlak,« uvedla Kvitová. Na otázku, zda se cítí být před Wimbledonem jednou z favoritek, odpověděla, že ne. »Zkusím si to užít, a když předvedu dobrý tenis, kdo ví, co se stane. Jsem ráda, co se mi tenhle týden povedlo. Je to pro mě důležité a uvidíme, co bude dál,« doplnila.

Devátá hráčka světa triumfovala ve Wimbledonu v letech 2011 a 2014. Vloni skončila ve 3. kole, kde ji zastavila Španělka Paula Badosaová. Favoritkami letošního ročníku jsou podle Kvitové první tři ženy světového pořadí, Polka Iga Šwiateková, Běloruska Aryna Sabalenková a úřadující šampionka Jelena Rybakinová z Kazachstánu. »Vždycky máme několik favoritek, které mohou vyhrát. Máme to trochu jiné oproti mužům. Možná ale bude nějaké překvapení,« podotkla Kvitová.

Nejstarší královna German Open

Česká tenistka se stala ve 33 letech a 110 dnech nejstarší vítězkou German Open. Ve finále porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 6:2, 7:6, na turnaji neztratila ani set. »Je to vždycky skvělé, když se mi podaří vyhrát titul. Tráva je můj oblíbený povrch, takže mám radost,« řekla.

Dlouhé a úspěšné kariéry si cení o to víc, že překonala řadu zdravotních potíží. Vrátila se také po vážném zranění ruky, které utrpěla při přepadení v roce 2016. Od jejího prvního triumfu ve Wimbledonu uběhlo dvanáct let.

»Je to dlouhá doba. Jako by to bylo včera, čas neuvěřitelně letí. V životě se mi změnila spousta věcí, na kurtu i mimo něj. Prošla jsem si těžkými časy a nevěděla jsem, zda se ještě vrátím,« uvedla Kvitová. »Myslím, že jsem vyzrálejší. Pořád miluju hru na trávě, to se naštěstí nezměnilo. Tenis mám stále ráda a pořád mám motivaci. To je s věkem také důležité. Máte víc zkušeností a více o tom přemýšlíte,« doplnila.

Při otázce na budoucnost však byla opatrná. »Za deset let už určitě hrát nebudu,« řekla Kvitová s úsměvem. »Jednoho dne bych se ráda stala maminkou a měla děti. Tohle je vždy těžké načasovat. Myslím, že sportovkyně to nemají snadné rozhodnout se, co v životě chtějí. Teď o tom ale nepřemýšlím. Co se stane, stane se. Uvidíme, co život přinese,« dodala.

(koz, čtk)

FOTO – wikipedia.org/CC BY-SA 4.0/Peter Menzel

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy