Lehečkovi finále neuvěřitelně uniklo. Zato Krejčíková si o titul zahraje

AKTUALIZOVÁNO

Český mužský tenis má velkou naději, že zase přijdou leší a nablýskané časy, které skončily s tím, jak Tomáš Berdych pověsil raketu na hřebík. Je tu jednadvacetiletý talent Jiří Lehečka, který aktuálně září na turnaji v Dauhá. Bohužel zůstal jen těsně před finálovými branami, když mu vítězství v semifinále doslova vyfoukla bývalá světová jednička Andy Murray.

Britský tenista odvrátil pět mečbolů a nakonec slaví po setech 6:0, 3:6, 7:6. Nejvíce musí Lehečka litovat toho, jak ve třetí sadě podával na vítězství, ale za stavu 5:4 a 40:0 nedokázal přidat poslední klíčový fiftýn. Nakonec rozhodovala zkrácená hra, kterou Murray vyhrál 8:6.

»Věděl jsem, jak je těžké v takovýchto situacích dopodávat na vítězství. On hrál o své první finále, tak jsem se ho pokusil dostat pod psychický tlak,« řekl spokojený Murray.

Předtím Lehečka šokoval ve čtvrtfinále, když porazil 4:6, 6:4 a 6:3 pátého hráče světa Andreje Rubljova z Ruska. O kolo později již bohužel narazil, ač velmi těsně a smolně.

Zato Barbora Krejčíková v Dubaji český prapor do finále dovedla. Dnes zdolala světovou trojku Američanku Jessicu Pegulaovou 6:1, 5:7, 6:0 a ve finále změří síly s první hráčkou světa Polkou Igou Šwiatekovou, která vyřadila jinou hráčku z USA Cori Gauffovou 6:4, 6:2. »Jsem ráda, když si můžu ověřit, jak na tom jsem. Člověk chce hrát proti těm nejlepším a ona tou nejlepší byla a je,« řekla Krejčíková před finále se sebevědomím sobě vlastním.

Český tenis tedy má naději, že prožije pěkný víkend, navzdory Lehečkově selhání…

(pk)

FOTO – wikipedia.org/CC-BY-SA 2.0/si.robi

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy