Letenská pláň ve víru mistrovských oslav. Sparta chystá velkou párty, která se však bude krýt s hokejem

Velké oslavy zažije v neděli Letenská pláň. Znovu po roce slaví fotbalisté Sparty mistrovský titul a bude to opět velká show. A větší než loni, protože tentokrát kromě prvnství v domácí lize získal tým kouče Briana Priskeho i kýžený double, tedy kromě ligového triumfu má i ten pohárový.

Bude při oslavách, kam dorazí i hrdinové ze zelených trávníků, více lidí než loni? Těžko říci. Před rokem zaplněná pláň viděla velkou párty a letos se čeká stejná. Jenže – do toho všeho přichází hokejové šílenství, kdy národ doslova a do písmene žere tažení národního týmu na domácím mistrovství světa. Budeme hrát o titul? Nebo o bronz? To zatím nikdo neví, každopádně se duel bude tak jako tak krýt s určitou částí sparťanských oslav. A kdyby byly i ty celonárodní hokejové, asi by unikátní sezona Sparty šla i pro letenské fanoušky na druhou kolej. Nicméně předbíháme…

Co fandy rudých barev v neděli čeká? Od 12.00 se spouští na Letenské pláni fanzóna. Přítomní si užijí den plný dobré muziky a autogramiádu sparťanských legend v čele s Vítězslavem Lavičkou, Jiřím Novotným, Vratislavem Lokvencem, Václavem Němečkem, Jaromírem Blažkem či Davidem Lafatou.

Od úvodu akce bude na pláni vystavena trofej pro vítěze MOL Cupu, s níž se lze přímo na místě vyfotit. Chybět nebudou ani taneční vystoupení, eSport zóna, foto stěna adidas, energetický kvíz od epetu, aktivity s T-Mobilem (merch, střelba na malou branku, fotbalový trenažér, placky či vlajky na obličej), tipovací soutěž s Betanem či souboj s robotickým brankářem o sázku zdarma v hodnotě 5000 korun a výroční dres, nebo maskoti Rudy a Gustav vystřelující merch z Betano stage, tedy hlavního podia.

Od 16 hodin budou přítomní ve fanzóně společně na velkoplošné obrazovce sledovat zápas posledního 35. kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Plzní, který už nic neřeší a po němž bude následovat předání poháru obhájcům titulu. »Chci být s celým týmem co nejdřív s vámi – na pláni. K tomu potřebujeme, abyste se tam přesunuli ze stadionu hned po ceremonii. Díky!« vyzval diváky, kteří budou přímo ve vyprodané epet ARENĚ, kapitán Sparty Ladislav Krejčí.

To bude vrchol celých oslav, jejichž konec je plánován na 22. hodinu. Budou v tu dobu hrát hokejisté i vysněné finále MS? To se teprve uvidí. Každopádně Prahu čeká jedna velká show, jak ve fotbale, tak v hokeji.

V ostatních městech to tak velkolepé být nemusí. V sobotu půjdě ve FORTUNA:LIZE do tuhého ohledně sestupu. Pokud Zlín nevyhraje v Jablonci, mezi elitou skončí. Rozhodne se ale i o čtvrtém místě a vstupence pro pohárovou Evropu, kam má aktuálně nejblíže Mladá Boleslav, jenže ji čeká náročný duel na Slavii, a tak je pravděpodobnější, že Baník Ostrava v případě bodového zisku proti Slovácku Středočechy na kýžené pozici vystřídá.

I pátý celek po nadstavbové části si však zahraje o poháry, a to v baráži s vítězem prostřední skupiny. K tomu má nakročeno Hradec Králové, který před týdnem vyhrál v Teplicích 1:0. Hrálo by se na jeden duel na půdě lépe postaveného týmu po základní části.

* * *

Skupina o titul:

Neděle 26. května: 16.00 Sparta Praha – Plzeň, Slavia Praha – Mladá Boleslav, Ostrava – Slovácko

Skupina o Evropu – odveta finále:

Sobota 25. května: 18.00 Hradec Králové – Teplice

Skupina o udržení:

Sobota 25. května: 18.00 Bohemians Praha – Pardubice, Jablonec – Zlín, Karviná – České Budějovice.

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy