Liga chystá na středu dvě dohrávky. V poháru se Slavia představí pod Lízátky

Ve středu od 17.00 jsou v první fotbalové lize na programu dvě dohrávky. Mladá Boleslav přivítá v utkání 6. kola Plzeň a Jablonec bude hostit v zápase 17. dějství Teplice. Na obou stadionech v současnosti probíhají práce na hřišti poté, co se tam kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu o uplynulém víkendu nehrálo.

Duel Mladé Boleslavi s Plzní se v původním srpnovém termínu neodehrál kvůli účasti Viktorie v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy. Oba týmy budou mít po vzájemném utkání nadále jeden duel k dobru, jelikož ve víkendovém 17. kole nenastoupily. Mladá Boleslav měla hrát proti Karviné a Plzeň v Ostravě. Středočeši se s ligovým nováčkem utkají ve středu 13. prosince, duel Baníku se Západočechy zatím náhradní termín nemá.

»Odložení nedělního zápasu v Ostravě bylo pro nás asi výhodnější směrem k regeneraci. Mladá Boleslav má výbornou ofenzivu se silnou trojicí nahoře, dávají dost branek,« prohlásil asistent plzeňského trenéra Jan Trousil. Kouč Západočechů Miroslav Koubek v minulosti Mladou Boleslav vedl.

Viktoria neprohrála v lize se Středočechy už sedm zápasů, ale aktuálně v nejvyšší soutěži zvítězila v jediném z posledních pěti utkání. Oba celky mají 26 bodů, Plzeň je pátá, Mladá Boleslav šestá. »Uvědomujeme si sílu soupeře, ale domácí zápas chceme zvládnout. Věřím, že hřiště bude skvěle připravené a nehrozí již žádná sněhová kalamita,« řekl trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič. Klub na sociální síti X uvedl, že na hrací ploše trávníkáři momentálně intenzivně pracují.

Bude přát počasí?

Duel Jablonce s Teplicemi se měl původně odehrát v sobotu, jako jeden z šesti duelů 17. kola byl ale odložen. »Dnes pokračuje čištění okolí hřiště a zázemí pro diváky. Musíme doufat, že nám bude přát počasí a nebude další sněžení, které by nám přípravu stadionu mohlo zkomplikovat,« citoval jablonecký web mluvčího klubu Martina Bergmana.

Dvanáctý Jablonec čtyři kola po sobě neprohrál. »Teplice mají 20 bodů, jsou nepříjemným soupeřem s dobrou defenzivou. Musíme k tomu přistoupit tak jako druhý poločas s Pardubicemi,« uvedl jablonecký trenér Radoslav Látal, který kvůli čtyřem žlutým kartám nebude na lavičce a musí si ještě počkat na 100. odkoučovaný zápas v české lize.

Desáté Teplice bodovaly v nejvyšší soutěži třikrát za sebou. »Jablonec má sílu v ofenzivě, celkově je to dobrý tým, který není spokojený se svým postavením v tabulce. Po několika nezdarech se nám podařilo vytvořit bodovou sérii, rádi bychom na to navázali,« řekl teplický trenér Zdenko Frťala, který v minulosti vedl Jablonec.

Pohár jako liga

Ve středu se od 18.00 odehraje také zbývající osmifinále domácího poháru mezi Hradcem Králové a obhájcem trofeje Slavií. »Slavia, Sparta, Plzeň, to jsou ta mužstva, která nejvíce přitáhnou diváky. Pohár stavím téměř na stejnou úroveň jako ligu, protože z něj existuje prakticky přímý postup do Evropy. Jsme rádi, že se hraje v našem prostředí, na našem novém stadionu. Věřím, že i když počasí neslibuje žádné teplo, fanoušci přijdou,« podotkl trenér »Votroků« Václav Kotal.

»Těšíme se, víme totiž, co pro nás pohár znamená. Je to kvalitní soupeř, Doufám ale, že to bude zápas hlavně o nás a o tom, zdali na hřišti soupeře uspějeme,« uvedl asistent trenéra Slavia Jaroslav Köstl před duelem pod Lízátky.

Červenobílí se kvůli sněhové kalamitě nepředstavili v neděli v duelu 17. ligového kola ve Zlíně. O víkendu se odehrály jen duely Olomouc – Slovácko (1:1) a Pardubice – Sparta (1:2).

(koz, čtk)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy