Někdejší nejdražší fotbalista světa Bale ukončil kariéru

Velšský fotbalista Gareth Bale ve 33 letech ukončil profesionální kariéru. Bývalý nejdražší hráč světa naposledy nastupoval za Los Angeles FC v zámořské Major League Soccer. O svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.

Bale předtím působil v Southamptonu, Tottenhamu a Realu Madrid, s nímž mimo jiné pětkrát vyhrál Ligu mistrů. Rodák z Cardiffu je se 111 reprezentačními zápasy a 41 vstřelenými góly velšským rekordmanem. »Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem si mohl splnit sen a dělat sport, který miluji. Díky fotbalu jsem zažil řadu nejlepších momentů v životě, «napsal Bale.

Během kariéry odehrál 664 soutěžních zápasů, dal 226 branek a slavil 22 trofejí. »To nejlepší z uplynulých 17 sezon nebude možné zopakovat bez ohledu na to, co mi další kapitola přinese,« uvedl křídelní hráč, za něhož Real Madrid v roce 2013 zaplatil Tottenhamu tehdy rekordních 100 milionů eur.

Wales reprezentoval Bale na dvou evropských šampionátech a na loňském mistrovství světa v Kataru. »Rozhodnutí skončit v národním týmu bylo jednoznačně nejtěžší v mé kariéře,« přiznal vášnivý golfista.

»Moje pouť na mezinárodní scéně změnila nejen můj život, ale i mě jako člověka. To štěstí, že jsem Velšan a mohl jsem reprezentovat a dělat kapitána, se nedá srovnat s čímkoliv, co jsem kdy zažil,« dodal šestinásobný nejlepší velšský fotbalista roku.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy