Neuctivý terén, zlobil se Priske. Nebyl to záměr, kontruje Dynamo

Jako neuctivý ke všem dvaadvaceti fotbalistům označil kouč pražské Sparty Brian Priske terén, který byl v nedělním utkání 26. kola FORTUNA:LIGY na Střeleckém ostrově. I tak ale obhájce titulu vyhrál nad Dynamem České Budějovice 1:0 a vrátil se do čela tabulky o bod před Slavii.

»Za kluky jsem šťastný. Máme výhru ze hřiště soupeře, udrželi jsme čisté konto. Navíc tento zápas přišel po reprezentační přestávce. Hodně našich kluků bylo na srazech, někteří z nich odehráli ještě v úterý velkou porci minut,« uvedl dánský stratég na klubových stránkách.

Hřiště nebylo pokropené, což podle něj nevyhovovalo stylu fotbalu, jakým se jeho tým chce prezentovat. »Takový stav hřiště mi přijde ke všem dvaadvaceti hráčům neuctivý. Všichni víte, jakým způsobem se chceme prezentovat. Ale dnes jste to vidět nemohli, protože to nebylo možné. Hřišti chyběla voda. Hráči na něm nemohli předvést své kvality. Jsem hrdý na naše hráče, mají vítěznou mentalitu. Byli schopní se přizpůsobit a zjednodušili hru. Je ale na nás všech, jak výsledný produkt vypadá. Pokud hřiště není připravené tak, jak má být, pak se to projeví na úrovni zápasu,« kritizoval Priske.

Asistent trenéra Dynama Jiří Kladrubský prohlásil, že nepokropit trávník nebyl záměr domácího týmu. »Rozbilo se nám čerpadlo, jinak bychom to pokropili. Ale uznávám, že pro Spartu to bylo horší,« uznal Kladrubský, který mimochodem jako aktivní fotbalista hrával v letenském dresu.

Stoprocentní výkon to od Sparty nebyl i navzdory tomu, že mužstvo, jak prohlásil Priske, v uplynulých dvou týdnech dobilo baterky. »Většina hráčů v průběhu přestávky doplnila svou energii. Co se týče zdravotního stavu, vrátil se nám jediný zraněný hráč. Adam Karabec měl nějaké problémy už během srazu jednadvacítky. Speciálně bych však chtěl zmínit Láďu Krejčího. Za národní tým odehrál mnoho minut v obou utkáních. Musím říct, že bychom si v jeho přáli o něco menší vytížení. On je ale fantastický bojovník, má to v povaze. Na jeho výkonu se možná fyzická únava nějak projevila, ale po mentální stránce je připravený na zbytek sezony, stejně jako ostatní hráči,« připojil trenér Sparty.

Speciálně pochválil pravého wingbeka Jana Mejdra, který je až třetí variantou pro tento post. Nyní nastoupil místo Angela Preciada, který si odpykal poslední třetí zápas z trestu po derby S«, a Tomáše Wiesnera, jenž měl jednozápasovou stopku za čtyři žluté karty. »Bylo jednoduché mu oznámit, že dnes bude hrát. Tato sezona je pro Honzu těžká. Mnohokrát jsme spolu v jejím průběhu mluvili. Šlo o kvalitní rozhovory plné oboustranného respektu. Odevzdává v tréninku to nejlepší, co v něm je. Dal do toho všechno a připsal si navíc i asistenci,« chválil Priske Mejdra, který přihrál na jediný gól Veljka Birmančeviče a na O2 TV Sport byl vyhlášen Hráčem utkání.

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy