Nigerijec Olatunji je sparťanem. Posila z Liberce má nahradit Čvančaru

Fotbalisté pražské Sparty získali čtvrtou letní posilu. Klub bleskurychle reagoval na přestup reprezentanta Tomáše Čvančary do bundesligového Mönchengladbachu a přivedl typologiky podobného hráče. Je jím třiadvacetiletý nigerijský útočník Victor Olatunji z Liberce, který na Letné uzavřel víceletou smlouvu. Infromoval o tom klubový web.

»Přestupuje k nám hráč se zajímavými fyzickými a rychlostními parametry. Jedná se typologicky o útočníka, kterého v kádru aktuálně nemáme,« uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. »Victor má potenciál se v našem prostředí nadále rozvíjet, i to je klíčový důvod, proč ho přivádíme,« doplnil Rosický.

Odchovanec nigerijského klubu Lagos Islanders postupně oblékal dresy Interu Bratislava, Podbrezové, rakouského Mattersburu a kyperských klubů Alki Oroklini a Larnaky. V dresu AEK strávil dvě sezony, během kterých odehrál dva zápasy v předkole Ligy mistrů, ve kterém vstřelil jeden gól a dalších devět startů zapsal v Evropské lize.

V Liberci Olatunji dal v jarní části první ligy v 18 zápasech osm gólů. Slovan i díky němu skončil sedmý, navíc jeho vyrvonávací gól do sítě Slavie v jarním duelu základní části (2:2) znamenal vzpruhu pro tehdy druhou Spartu, jež se postupně prodrala až k titulu a Nigerijec tak v nastaveném čase utkání s červenobílými pomohl i svému budoucímu zaměstnavateli.

Vedení Sparty již během letní přestávky posílilo tým kouče Briana Priskeho o záložníky Michala Ševčíka z Brna a Srba Veljka Birmančeviče z Toulouse a slovenského brankáře Jakuba Surovčíka z Jablonce. Dá se předpokládat, že přijde ještě jeden gólman, jelikož stále nedopadla jednání s Manchesterem United o setrvání loňské jedničky Sparty Matěje Kováře.

(pk)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy