Priske: Jsou to dva odlišné tituly, letos jsme hráli dominantněji

Trenér Brian Priske považuje dva po sobě jdoucí tituly fotbalistů Sparty za odlišné. Myslí si, že v této sezoně hráli jeho svěřenci lépe a dominantněji než v uplynulém ročníku, v němž ovládli ligu po devíti letech. Vzhledem k nabitému programu si velmi cení zisku 86 bodů. Řekl to po jasné výhře 5:0 v Mladé Boleslavi v předposledním 4. kole nadstavbové skupiny o titul.

Letenští získali titul i v jeho druhé sezoně u mužstva. Před Slavií udrželi čtyřbodový náskok v čele tabulky. »Jsou to dva odlišné tituly. V minulé sezoně jsme ho získali i přes chybějící sebevědomí, které pramenilo z dlouhého období bez titulu. Kluci ho vybojovali díky síle vůle, výdrži, odolnosti a kvalitě,« uvedl Priske.

»Letošní titul ale snad dokazuje, že jsme nejlepším týmem v České republice za poslední dvě sezony. Kluci hráli letos lepší fotbal, byli dominantnější a plně si zasloužili současných 86 bodů, které rovněž ukazují kvalitu,« prohlásil sedmačtyřicetiletý Dán.

Právě zmíněného počtu bodů si váží. »Hráli jsme bláznivých 14 zápasů v evropských pohárech proti těžkým soupeřům. Jsme ve finále domácího poháru. Hráči si ale poradili se zátěží i koncentrací a předváděli vyrovnané výkony v nabitém kalendáři nejen před Vánoci, ale i po nich. Když hrajete v sezoně tolik zápasů, a přesto nasbíráte takový počet bodů, je to podle mě obrovský úspěch,« řekl Priske, který v tomto ročníku Spartu dovedl do osmifinále Evropské ligy, v němž v březnu nestačila na Liverpool.

Po utkání o sobě nechtěl příliš mluvit. »Budu mluvit za kabinu. Všichni – hráči, realizační tým, vedení klubu – jsme hrdí na to, že jsme vyhráli titul dva roky po sobě. Nikdy předtím se mi to nestalo stejně jako spoustě hráčů. Je to rozhodně mimořáné a jsme na to hrdí. Naposledy se nám povedlo obhájit titul před 23 lety. Je to velká věc. Ve středu zabojujeme o domácí pohár,« řekl Priske s odkazem na finálový zápas v Plzni.

Fanoušci Sparty vytvořili svému týmu v Mladé Boleslavi domácí kulisu. Vyprodaný pětitisícový stadion zaplnili z více než dvou třetin. »O tomhle fotbal je. Fanoušci a my společně. Posledních 18 měsíců je magických. Kluci předvádějí skvělý fotbal a fanoušci ho dlouhodobě oceňují,« uvedl někdejší kouč Midtjyllandu či Antverp.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy