Priske přiznal, že při svém příchodu do Sparty neměl myšlenky na evropské úspěchy

Trenér Sparty Brian Priske po postupu ze skupiny Evropské ligy přiznal, že při svém příchodu do klubu před rokem a půl nemyslel na to, že by se svými svěřenci mohl být úspěšný na mezinárodní scéně. Uvedl to po výhře 3:1 na půdě Arisu Limassol, díky níž si Letenští zajistili postup ze skupiny a tím i přezimování v Evropě.

»Abych se přiznal, tehdy jsem takové myšlenky neměl,« citoval dánského lodivoda klubový web. »Když jsem přicházel do Sparty, snažil jsem se spíš vytvořit tým a vtisknout mu nějaký styl hry. Trochu jiný, než jaký měl předtím. Přinést naši kulturu do kabiny klubu a budovat. To, co jsme prožili v roce 2023, bylo skvělé a já musím vyzdvihnout realizační tým a hráče, protože byli fantastičtí. Budovali jsme vše společně. Rozvíjeli jsme ten tým a ověřili jsme si, že jsme schopni hrát tyhle velké zápasy. Když jsem přicházel, byl jsem si jistý, že můžeme být schopni hrát se silnými týmy i na evropském poli. Jak ukázala i tahle skupina, je nutné hrát celých 90 minut nebo být v maximálním stavu připravenosti a koncentrace celých 90 minut. Pokud to tak není, dopadne to jako na Betisu nebo na Rangers. To, jak se se tým adaptoval na evropskou scénu, je skvělé,« uvedl Priske.

Odmítl, že by byl překvapený z vyspělého výkonu svého týmu, který byl pravděpodobně tím nejlepším v celé skupině, v níž českému mistrovi dělaly kromě Arisu společnost Glasgow Rangers a Betis Sevilla. »Nevím, jestli jsem byl překvapený, protože znám kvalitu svých svěřenců. My jsme v téhle skupině odehráli šest dobrých zápasů a nejsem z toho překvapený. Pojali jsme dobře utkání, které bylo mimořádně důležité. Potřebovali jsme vyhrát, abychom pokračovali v Evropské lize, ale zároveň se nám mohlo stát, že bychom úplně vypadli z evropských pohárů v případě nepříznivého výsledku. Jsem hrdý na to, jak dneska hráči hráli a jak byli soustředění. Kabině posílám velký respekt. Jsem potěšený, z toho, co jsme tady ukázali,« uvedl Priske.

Možnými soupeři Sparty v boji o postup do osmifinále Evropské ligy jsou Galatasaray Istanbul, Lens, Braga, AC Milán, Young Boys Bern, Šachtar Doněck, dále Feyenoord, v němž působí Ondřej Lingr a bývalý sparťan Slovák Dávid Hancko, a Benfica Lisabon, jejíž dres obléká exslávista David Jurásek. Losovat se bude v pondělí.

Kouč Sparty nicméně přiznal, že se těší na odpočinek. »Já a stejně tak i zbytek klubu už si potřebujeme samozřejmě odpočinout. Vyhlížíme tu pauzu, abychom mohli strávit nějaký čas s rodinami a přáteli. Nezapomínejme na to, že nás čeká důležitá neděle. Jedním z těch důvodů, proč to chceme zvládnout, jsou i fanoušci,« zmínil dánský stratég nedělní závěrečný duel roku, v němž Sparta v rámci prohramu 19. kola nejvyšší soutěže přivítá v letenské epet ARENĚ Teplice, které jí prvním vzájemném duelu vzaly body za remízu 1:1. »Všichni vědí, že nás v neděli čeká zápas o tři důležité body a že čekáme top výkon a tři důležité body. Co se týká mě, samozřejmě i já jsem člověk. Těším na rodinu, těším se na to, že si odpočinu. Stejně jako realizační tým a další lidi v klubu, kteří pracovali těch posledních 5 měsíců taky 24 hodin denně 7 dní v týdnu.«

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy