Proč to dřív nešlo? Odpověď najdeme za zavřenými dveřmi, řekl brankář Sparty

Hlavním hrdinou včerejší dohrávky 9. kola hokejové extraligy mezi Libercem a Spartou byl gólman pražského týmu Jakub Kovář. Rodák z Písku se v zápase blýskl celkem 29 úspěšnými zásahy a připsal si třetí čisté konto v probíhajícím ročníku. Zejména jeho zásluhou se tak obrozená Sparta mohla radovat ze sedmé tříbodové výhry po sobě.

»Momentálně se mi chytá skvěle a mám z toho všeho strašně dobrý pocit. Myslím, že to samé vám řekne i Pepa Kořenář, když je v brance. Když vidím kluky, jak padají do ran a dělají vše proto, aby naše branka nebyla v ohrožení, tak i já pak ze sebe dokážu vyždímat úplné maximum,« řekl Kovář.

»Je důležité udělat velký zákrok v ten moment, kdy to tým nejvíce potřebuje. K tomu je zapotřebí také štěstí, které si člověk musí zasloužit. To my teď momentálně máme a já doufám, že štěstí neurazíme a budeme se toho držet i nadále. Tohle je cesta, jak vyhrávat důležité a těsné zápasy,« uvedl starší bratr útočníka Jana Kováře, který válí za švýcarský Zug.

Pražané po výměně trenérů konečně naplno ukazují svou sílu. Na vítěznou vlnu najeli po nástupu Miloslava Hořavy a v sedmi zápasech neztratili ani bod. Nabízí se tak otázka, proč to hvězdami nabitému kádru nešlo i dříve pod vedením Pavla Patery.

»To je velice dobrá otázka. Na ni se pokusíme později za zavřenými dveřmi najít odpověď, teď ale běží sezona a není čas se zabývat tím, proč se nám na jejím začátku nedařilo,« odvětil Kovář, který dlouhá léta hájil branku Jekatěrinburgu v KHL.

»Najednou ale máme úplně jiný přístup k práci. Samozřejmě k tomu musel přijít nějaký impulz v podobě výměny trenéra. Teď ale děláme věci správně a jdeme tomu všemu naproti,« pochvalovala si brankářská jednička Sparty.

Rozdílné fáze zápasu

Hosté měli lepší vstup do zápasu a celkově byli aktivnějším týmem. V polovině utkání se však hra vyrovnala a také domácí Liberec byl hodně nebezpečný. Nejdůležitější zákrok si Kovář, kterého v roce 2006 draftovala Philadelphia jako 109. hráče celkové pořadí, připsal ve 37. minutě, kdy kryl trestné střílení Petra Jelínka.

»V první třetině jsem příliš práce neměl. Myslím, že domácí hodně podržel Petr Kváča v brance. Jinak mohlo být o vítězi rozhodnuto mnohem dříve. Ve druhé části byly nebezpečné přesilovky Liberce, pomohla mi tam i horní tyčka. Následovalo pak navíc trestné střílení, které pro nás také dopadlo dobře,« připomněl Kovář.

»Ve třetí třetině jsme ale museli ukázat charakter, posledních deset minut patřilo jednoznačně Liberci. Měli jsme také trochu štěstí, domácí v závěru odvolali brankáře, navíc hráli přesilovku. My jsme to ale ubojovali a jsme moc šťastní za výhru,« uzavřel Kovář.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy