Škodolibý los čtvrtinále MOL Cupu: derby »S« i duel druholigistů

AKTUALIZOVÁNO

Los čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu si s aktéry pořádně zašpásoval. Jako první byla z osudí vytažena jména dvou druholigistů, a tak je po vylosovaném měření sil Opavy s Duklou jasné, že jeden ze semifinalistů bude z druhé nejvyšší soutěže. A po vytažení druhého dua se navíc stalo zřejmým, že mezi nejlepší čtyřkou bude chybět jeden ze dvou loňských finalistů – ano, los už pro čtvrtfinále postavil proti sobě obě pražská »S«. Tentokrát si střihnou derby v Edenu. Oficiálním hracím dnem je středa 28. února 2024.

»Pro nás je to nejtěžší možný soupeř, navíc jsme chtěli hrát čtvrtfinále doma. Ale na dtuhou stranu, kdyby se povedlo Slavii vyřadit, bylo by to o to sladší,« uvedl sportovní manažer Sparty Tomáš Sivok. »Pohár má pro vás velkou důležitost, chceme ho znovu vyhrát,« uvedl Jaroslav Köstl, asistent kouče červenobílých Jindřicha Trpišovského.

Evidentní tedy je, že stejně jako v minulé sezoně uvidí Praha hned tři velká derby. To ligové, v rámci 23. kola, se uskuteční (dle oficiálního termínu) 2. března, tedy dvě z oněch tří se pravděpodobně sehrají v superrychlém sledu. Následně se obě rivalové, nejspíše v květnu, střetnou ještě v ligové nadstavbě skupiny o titul, jež by je minout neměla, vždyť suverénně okupují obě dvě vedoucí příčky nejvyšší soutěže.

V posledním finále MOL Cupu na Letné se radovala z výhry 2:0 Slavia a oplatila tím sokovi rok starou porážku, kdy se stejným poměrem radovala z výhry, tentokrát čtvrtfinálové, Sparta. A v sezoně 2021/22 se obě »S« utkala pro změnu v semifinále. Na Letné slavili znovu hosté – k vítězství 3:0 a postupu do finále proti Plzni přispěl dvěma góly Jan Kuchta, který dnes válí v opačném dresu.

Je tedy nadmíru zajímavé, že se oba největší české kluby utkávají v poháru již ve čtvrté sezoně za sebou. Ale i to, že ve všech třech případech slavili na soupeřově trávníku hosté. Letos by se něco podobného líbilo Spartě, a naopak nelíbilo Slavii. Poslední derby v Edenu skončilo v rámci letošního podzimního programu FORTUNA:LIGY remízou 1:1.

Kromě obrovské příležitosti pro druholigisty přinesl dnešní los zajímavé šance pro postup i týmům ze spodních pater nejvyšší soutěže. Zlín totiž přivítá Liberec a na Jablonec čeká plzeňská Viktoria.

Čtvrtfinále MOL Cupu:

Slavia – Sparta
Opava – Dukla
Jablonec – Plzeň
Zlín – Liberec

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy