Tenista Macháč na první titul v Ženevě nedosáhl, prohrál s Ruudem

Český tenista Tomáš Macháč v Ženevě první finálovou účast na turnaji ATP Tour v titul neproměnil. Ve finále prohrál 5:7 a 3:6 s druhým nasazeným hráčem a dvojnásobným šampionem Casperem Ruudem z Norska.

Třiadvacetiletý Macháč má však i tak za sebou vydařený turnaj. Kariérní maximum si vylepšil už postupem do semifinále, v němž navíc vyřadil světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. Rekord si stanoví i v novém vydání světového žebříčku, v němž se posune ze 44. na 34. místo.

Macháč mohl pomýšlet i na víc, ale dobrého vstupu do zápasu nevyužil. Ruud kvůli dešti musel kvůli dešti odehrát semifinále s Flaviem Cobollim až dnes dopoledne. Itala sedmý hráč světa porazil 1:6, 6:1 a 7:6 a po zhruba tříhodinové pauze se rozjížděl pomaleji.

eský reprezentant se tak v první sadě ujal vedení 5:3, ale náskok neudržel. Za stavu 5:4 si vypracoval setbol, jenže udělal dvojchybu. »První set si rozhodně zasloužil vyhrát, ale takový je tenis. Není vždycky fér,« řekl Ruud.

Ve druhém setu Macháč rychle prohrával 0:3 a pětadvacetiletý Nor už vedení udržel. V Ženevě navázal na triumfy z let 2021 a 2022. »Mám radost. Odehrál jsem tady hodně těžkých zápasů, a až na dnešek, kdy bylo skvělé počasí, i v náročných podmínkách,« dodal Ruud.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy