Titul v Praze obhajuje Kanada. Podle bookmakerů Fortuny je znovu favoritem

Čtyřmi zápasy začne v pátek 87. mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě, které hostí šampionát znovu po devíti letech. V roli obhájce zlata se představí Kanada, která si loni připsala rekordní 28. titul. Největším favoritem je i podle bookmakerů sázkové kanceláře Fortuna.

Na to, že se »Javorové listy« i letos zbarví do zlata, si můžete vsadit v kurzu 4:1. Na finálovou účast Kanady je pak vypsán kurz pouze 2:1. Druhým největším favoritem českého MS bude podle Fortuny Švédsko (titul 4,1:1, finále 2,05:1), třetím pak tým Spojených států amerických (titul 4,2:1, finále 2,1:1). Pak už následuje poměrně značná propast. Čtvrté nejnižší kurzy vypsali bookmakeři Fortuny na Finsko. Pokud získá zlato a vy budete mít vsazeno, v tom případě každou korunu zhodnotíte 8,4krát. U českého týmu, který je pátý v pořadí, pak 8,5krát. Následuje Švýcarsko (10:1) a Slovensko (20:1). Největším outsiderem je Polsko. Pokud by se stal hokejový zázrak a nováček vyhrál celý turnaj, získal by úspěšný sázející 1666 korun za jednu vsazenou.

U Fortuny si lze vsadit i na umístění ve skupinách či v oblíbeném »duelu« Kdo lépe, tedy který z hokejových celků skončí v konečném pořadí šampionátu výše. Zajímavé a mnohdy až kuriózní jsou sázky nazvané Stane se. Například: alespoň v jednom zápasu tým vyhraje rozdílem 10 a více gólů (ano 2,7:1, ne 1,4:1), alespoň v jednom zápasu bude vstřeleno 15 a více gólů (ano 12:1, ne 1,02:1) či brankář Česka dá gól (ano 222:1). Více zde.

Už teď hlásí Fortuna velký zájem sázejících, a to, že Češi hokejem žijí, by se mělo odrazit nejen na objemu sázek, ale také v samotné návštěvnosti MS.

V roce 2015 stanovil turnaj v Česku divácký rekord a podle dosavadního zájmu lze očekávat, že ho letošní MS bude atakovat. Před devíti lety zavítalo na zápasy v Praze a Ostravě 741 690 fanoušků a velký zájem o vrchol mezinárodní sezony je i tentokrát. Naznačil ho již počet zakoupených vstupenek v předprodeji, který je na základní část vyšší než před devíti lety. Zápasy českého týmu jsou vyprodané.

V pražské O2 areně s kapacitou přes 17 tisíc diváků se odehraje základní skupina A, v které budou soupeři českého týmu Finsko, Norsko, Švýcarsko, Dánsko, Rakousko, Velká Británie a Kanada. Ostravar Aréna s hledištěm pro takřka deset tisíc lidí bude dějištěm skupiny B, v níž se o čtyři postupová místa do čtvrtfinále střetnou Slovensko, USA, Německo, Švédsko, Lotyšsko, Francie, Kazachstán a Polsko. Britové se vracejí mezi elitu po roční odmlce, Poláci jsou zpátky po dlouhých 22 letech.

Základní skupiny skončí v úterý 21. května. Poslední týmy ve skupinách sestoupí. Čtvrtfinále play off je na programu ve čtvrtek 23. května, dvě se odehrají v Ostravě a dvě v Praze. Závěrečné boje připadají na sobotu a neděli 25. a 26. května. Hrát už se bude pouze v O2 areně.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy