Trpišovský měl slova chvály. Pro střelce, »šestku« Holeše, stopery i fanoušky

Spokojeností s výhrou 3:1 na Slovácku a posunem na první příčku tabulky se netají kouč Slavie Jindřich Trpišovský. Vedení ve FORTUNA:LIZE vicemistrovi vystřelili dvěma góly Václav Jurečka a jedním, tím vedoucím, Lukáš Provod. Mistrovská Sparta se nicméně může dnes večer vrátil do čela, pokud zvítězí na půdě posledních Českých Budějovic.

»Potvrdilo se to, co jsme od utkání očekávali. Máme za sebou náročný zápas a tvrdě vybojované tři body. Jsme rádi za všechny fanoušky, kteří za námi do Uherského Hradiště dorazili. Vytvořili nám skvělou atmosféru, která nás dovedla ke třem bodům. Musím pochválit oba stopery, kteří zvládli náročné souboje, a samozřejmě Holiho, který nastoupil na pozici šestky,« citovaly klubové stránky Trpišovského.

Varianta s Holešem byla dána situací. »Teď to hodně vyplynulo z absencí Oscara a Lukáše Masopusta, kteří byli mimo, takže to vlastně byla jediná možnost. Samozřejmě jsme trošku tušili, že po tom zápase v Teplicích bude hrát Vecheta, takže jsme se museli připravil na brejkové a standardní situace. Samozřejmě jsme chtěli pokrýt na středu taky Havlíka, což se nám podařilo,« řekl Trpišovský a uznal, že jeho týmu pomohl především krásný první gól.

»Dostali jsme se do vedení krásným gólem, kdy to Provi hezky trefil. Potom jsme bohužel dostali strašně lacinou branku, kterou v takových důležitých zápasech nemůžeme inkasovat. Naštěstí se ještě před koncem poločasu nádherně trefil Venca, takže se nám do druhé poloviny vstupovalo lépe. V kabině jsme si něco málo řekli k našemu výkonu. Dařilo se nám hrozit z rychlých protiútoků a až na pár standardních situací soupeře, ze kterých je Slovácko vždycky nepříjemné, se nám to podařilo celkem přežít. Vyrovnaný zápas, který rozhodla šikovnost našich střelců,« uznal slávistický lodivod.

Ozdobou byl hlavně výstavní gól Provoda do šibenice branky Milana Heči. »Proviho jsem takto viděl vystřelit poprvé. Jsem rád, že mu to tam takto spadlo, určitě mu to i pomůže. Nádherná rána,« chválil Jurečka.

To kouč Trpišovský se nechal slyšet, že Provoda občas na tréninku vidí vystřelit. »Ale v zápase se do toho moc nepouští. Je to věc, se kterou s ním v poslední době hodně řešíme, protože na můj vkus na jeho post moc bodů nemá. Střelu má přitom jednu z nejlepších z celého týmu. Hlavně je schopný zakončit pravou i levou nohou. Má skvělou střelu, ale málo ji využívá. Jsem rád, že mu to tam takhle padlo,« připojil Trpišovský.

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy