Týden plný derby aneb Praha na nohou. Pohárová středa, ligová neděle

AKTUALIZOVÁNO

Hlavní město bude tento týden na nohou. Tentokrát nikoli kvůli demonstraci zemědělců proti vládě Petra Fialy (ODS), ale kvůli fotbalu. Nejslavnější pražské derby obou »S« se uskuteční hned dvakrát a první díl je na programu již zítra v rámci čtvrtfinále MOL Cupu.

Pražští rivalové se v poháru utkají čtvrtou sezonu po sobě a popáté z posledních šesti ročníků. Zatímco v květnu v posledním finále zvítězila Slavia na stadionu Sparty 2:0, předloni v únoru stejným poměrem triumfovali Letenští ve čtvrtfinále v Edenu. Před třemi lety červenobílí mezi nejlepší čtyřkou MOL Cupu vyhráli na Spartě 3:0.

Nejslavnější české kluby se čtyři dny po pohárovém derby utkají i v lize. Vedoucí tým tabulky Sparta v neděli na Letné přivítá Slavii, na kterou má po 22 kolech náskok čtyř bodů. V úvodním derby v této ligové sezoně se rivalové na konci září rozešli v Edenu smírně 1:1. Zápas byl velmi vyhrocený a rozhodčí na každé straně vyloučil po jednom hráči i členovi realizačního týmu. Slávisté prohráli jediný z posledních pěti soutěžních duelů se Spartou.

»Na derby se moc těšíme. Je to svátek fotbalu, teď nás čekají dvě derby. Pro realizák je to hodně náročné, zápasy jdou rychle za sebou. Je to podobné jako play off, máte jednoho soupeře dvakrát rychle za sebou a vždy je to zajímavé,« řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, který v dnes slaví 48. narozeniny. Kouč červenobílých v začátcích kariéry vedl mládež ve Spartě.

Vršovičtí v neděli v lize díky hattricku útočníka Mojmíra Chytila porazili Pardubice 3:0, Sparta se naladila vítězstvím 3:1 na hřišti Slovácka. »Nahuštěný program v rytmu středa, neděle není překážkou, už jsme na něj zvyklí. Slavia bude samozřejmě těžkým protivníkem, ale náš tým si celé jaro drží vysokou herní úroveň. Je pro nás také poučné, jak jsme se prezentovali v první půli na Slovácku, která nebyla tak perfektní. Těším se na další výzvy a ta první na nás čeká ve středu,« řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

V poháru už má jistotu semifinále Opava, která v neděli v duelu dvou druholigových týmů zdolala Duklu. Derby »S« má zítra výkon v 18 hodin, hodinu předtím se představí Liberec ve Zlíně. Dnešní duel mezi Jabloncem a Plzní se neodehrál kvůli husté mlze, o náhradním termínu bude rozhodnuto později…

(koz)

FOTO – molcup.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy