Úřadující prezident FISU se těší na jedinečný zážitek v Čcheng-tu

Leonz Eder, úřadující prezident Mezinárodní federace univerzitního sportu (FISU), uvedl, že od nadcházejících univerzitních her v Čcheng-tu očekává jedinečné zážitky.

Během nedávného rozhovoru pro agenturu Xinhua po skončení své návštěvy Čcheng-tu, kde se konalo setkání vedoucích delegací (HoD), Eder řekl: »Účastníci si užijí jedinečný zážitek z nadcházejících Světových univerziádních her v Čcheng-tu 2021. Návštěvníci absolvují  nejen sportovní soutěže, ale také vzdělávací aktivity, včetně světové konference FISU a kulturního dění ve městě Čcheng-tu.«

Zasedání HoD se konalo ve dnech 28. až 31. března v Čcheng-tu. Pro organizační výbor je setkání HoD všestrannou testovací akcí za účasti delegací, zatímco pro zástupce delegací z celého světa je toto setkání nejlepší příležitostí seznámit se s akcí před jejím oficiálním zahájením a možnost osobně se domluvit s organizačním výborem.

Ne všechny univerzitní sportovní federace si mohou dovolit vyslat na zasedání HoD své zástupce. Organizátoři z Čcheng-tu proto poskytli živý přenos 46 delegacím, které se nemohly zasedání zúčastnit osobně, a na dálku se tak podílely na setkání a stejně tak i na prohlídce 27 závodišť a sportovní vesnice.

»Tento pokus organizačního výboru nabízí delegacím možnost snížit rozpočet, což je v souladu s mezinárodním trendem šetrné organizační práce. Inspirována tímto se FISU pokusí v budoucnu uspořádat více aktivit hybridním způsobem,« uvedl Eder.

»Na letošní jarní schůzce týmu jsem cítil, že organizační výbor touží ukázat delegátům z celého světa svou schopnost uspořádat akci. Vychází to z důvěry organizačního výboru v jejich práci,« dodal.

Fotografie pořízená 18. srpna 2020 zachycuje představení během oslav odpočítávání jednoho roku do konání Letních univerzitních her 2021 v Čcheng-tu, hlavním městě jihozápadní čínské provincie S‘-čchuan. FOTO – Xinhua/Jiang Hongjing

FISU byla v posledních třech letech omezena potížemi s cestováním způsobenými pandemií covid-19 a pouze Čao Ťing, ředitel letních her FISU, vedl inspekční týmy, které několikrát navštívily Čcheng-tu, když byla univerziáda v Čcheng-tu dvakrát odložena.

»Kvůli pandemii byla spolupráce mezi OC Čcheng-tu a FISU drasticky ztížena. Chtěl bych velmi poděkovat zejména týmu FISU pod vedením pana Čao za jeho ochotu přijet několikrát na toto místo. Navzdory obtížným podmínkám byla spolupráce mezi OC a FISU plodná, cílevědomá, efektivní a nakonec úspěšná,« dodal Eder.

Hry v Čcheng-tu, které se měly původně konat v roce 2021, se budou konat od 28. července do 8. srpna.

»Příprava Čcheng-tu 2021 byla ze strany FISU a delegací vysoce hodnocena. Zároveň je fascinující i bohatá městská kultura Čcheng-tu. Čajovny, tradiční stavby a výzkumná základna Čcheng-tu pro chov pand velkých se pro účastníky stanou nezapomenutelnými zážitky. Pokud vím, mnoho delegací hledá další finanční prostředky, aby na FISU University Games mohlo přijet více sportovců,« řekl Eder.

Aby vysokoškolští studenti nepřišli o kvalifikaci kvůli odložení akce, upravila FISU pravidla registrace. Vysokoškolští sportovci, kteří splnili kvalifikaci v roce 2021, se mohou zúčastnit i univerziády v Čcheng-tu.

»Čcheng-tu přivítá nejvyšší světovou úroveň studentských sportovců. Mimořádně profesionálně vedené a úspěšné zasedání HoD zvýšilo očekávání delegací i očekávání her v Čcheng-tu. FISU i OC se snaží podpořit účast co největšího počtu delegací,« řekl Eder.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy