Útok na titul nejlepšího střelce extraligy? Snaží se o to každý, řekl Kudrna

První extraligový hattrick snad ani nemohl slovenský hokejový útočník ve službách Litvínova Andrej Kudrna načasovat lépe. Připsal si ho v souboji proti Spartě (5:2), která přijela na sever Čech s vizitkou týmu, jenž za předchozích osm startů neztratil ani bod. Právě v dresu Pražanů přitom Kudrna v minulosti hrával. I díky nedělnímu parádnímu vystoupení vévodí tabulce extraligových střelců, ale jak sám řekl, důležitější je, aby se v tabulce posunulo výše celé mužstvo.

Jednatřicetiletý Kudrna nejprve zařídil hned v prvních osmi minutách vedení 2:0, pak skóre duelu také uzavřel gólem do prázdné branky při risku sparťanů s hrou bez gólmana.

»Pocity jsou samozřejmě super. Neděje se to tak často,« pousmál se Kudrna. »Je to má osmá extraligová sezona a první hattrick. Ve Spartě jsem byl šest let, ale že hattrick přišel zrovna proti nim, to tak prostě vyšlo. Jsem za něj samozřejmě rád, ale velké díky patří i spoluhráčům. Snad budeme stejně pokračovat i dál,« věřil Kudrna.

Litvínov odehrál 28 zápasů, útočník s reprezentačními zkušenostmi nevynechal ani jeden z nich a jeho střelecké konto čítá už 16 branek. Více během základní části extraligy dosud nedal, jeho osobním maximem bylo až do dneška 14 gólů v sezoně 2017/18 právě v dresu Sparty. »Cítím se dobře. Teď mi to tam padalo, ale uvidíme, jak to půjde dál, ještě není konec sezony. A sezona bude ještě dlouhá. Budu se snažit dál pracovat každý zápas.«

Trošku kuriózní je fakt, že vedle 16 přesných zásahů přidal v produktivitě jen tři asistence. »Tak to prostě vychází a padá to tam. Já se snažím střílet na bránu, padlo to tam, za což jsem rád, ale za žádného střelce se nepovažuju. Nemá teď zrovna moc velkou váhu být v půlce sezony nejlepším střelcem soutěže. My chceme jít nahoru v té týmové,« zdůraznil Kudrna.

A případný útok na titul nejlepšího střelce extraligy? »Já myslím, že o to se snaží každý. Každý chce dávat góly, protože jsou potřeba k tomu, abychom vyhrávali zápasy. A těch je před námi ještě spousta, tak uvidíme, jak to dopadne. Já nikdy moc nekoukal na statistiky. Nejdůležitější je, abychom vyhrávali. Pak je jedno, kdo ty góly dává. Jednou to může padat jednomu, jindy druhému,« konstatoval Kudrna.

Tabulka střelců:

1. Kudrna (Litvínov) 16 branek, 2. Horký (Brno) 14, 3. Roberts Bukarts, Lakatoš (oba Vítkovice), M. Růžička (Třinec) všichni 13, 6. T. Zohorna (Pardubice), Daňo (Třinec), Koblasa (Karlovy Vary) všichni 12, 9. Gulaš (České Budějovice), L. Hudáček (Třinec), Krieger (Vítkovice) všichni 11, 12. Mueller (Vítkovice), Okuliar (Hradec Králové), Flek (Brno), Radil (Pardubice), Kodýtek (Plzeň), R. Horák (Sparta) všichni 10, 18. Ordoš (Liberec), P. Kousal (Mladá Boleslav), Řepík (Sparta), J. Káňa (Olomouc), O. Beránek (Karlovy Vary), Rekonen (Plzeň) všichni 9.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy